Resultaten 4e kwartaal en jaarcijfers 2011 van PostNL

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 27/02/2012 08:30
Highlights 4e kwartaal 2011
Solide prestaties in alle segmenten
Onderliggende omzet met 4,1% gedaald tot €1.169 miljoen (-0,2% autonoom)
Onderliggend cash bedrijfsresultaat van €99 miljoen (4e kwartaal 2010: €133 miljoen)
Netto schuldpositie van €1.002 miljoen per 31 december 2011
Belang in TNT Express: gedeeltelijke terugdraaiing van €98 miljoen van de eerdere waardevermindering
Dekkingsgraad belangrijkste pensioenfonds 99,8%*, onder minimaal vereist niveau (ca. 104%)

Highlights geheel jaar 2011
Daling volumes geadresseerde post van 7,2%, beter dan de afgegeven bandbreedte van 8-10%
Onderliggende omzetgroei van 0,3%, na correctie voor omzet PostCon omzetdaling van 3%
Onderliggend cash bedrijfsresultaat van €220 miljoen overtreft de afgegeven bandbreedte
Onderliggend cash bedrijfsresultaat International positief
Voorgesteld slotdividend 2011 van €0,193 per aandeel (inclusief doorgegeven dividend van TNT Express), volledig in aandelen uit te keren
Toelichting CEO
Harry Koorstra, CEO van PostNL, licht toe: “ We hebben in het afgelopen kwartaal opnieuw positieve ontwikkelingen in onze operationele activiteiten kunnen zien. De volumes geadresseerde post daalden in het 4e kwartaal met 5,1%, en over het gehele jaar was de daling 7,2%, wat minder is dan verwacht. De volumes van Parcels zijn gestegen, met name in december, resulterend in een goede groei van omzet en resultaten. International vertoonde nog steeds groei in de activiteiten in Italië en het Verenigd Koninkrijk, hoewel we hier de effecten van de economische onzekerheden beginnen te zien.

De financiële markten zijn volatiel gebleven. De koers van het aandeel TNT Express is gestegen in het laatste kwartaal van 2011, hetgeen heeft geleid tot een gedeeltelijk terugdraaiing van €98 miljoen van de eerdere waardevermindering.

De dekkingsgraad van ons belangrijkste pensioenfonds was per einde kwartaal circa 100%*, nog steeds onder het wettelijke minimumvereiste. We hebben de pensioenfondsen uitgenodigd voor overleg over de bijstortingen, aangezien PostNL de noodzaak van de betaling hiervan betwist. Tegelijkertijd zijn we in onderhandeling met de vakorganisaties over de noodzakelijke aanpassingen in de cao, aangezien de huidige pensioenregelingen niet toekomstbestendig zijn.

We blijven ons bedrijf zo managen dat we voorbereid zijn op mogelijke veranderingen in de toekomst. De complexe implementatie van Masterplan III in onze Nederlandse postorganisatie is gaande en zal in 2012 de eerste vruchten afwerpen. We handhaven onze focus op de effecten van de liberalisering op zowel de prijzen als de mix. Bij Parcels en International werken we aan commerciële initiatieven om winstgevende volumes toe te voegen.”

N.B. Onderliggende cijfers zijn tegen constante wisselkoersen en exclusief de eenmalige posten vermeld op pagina 5.
* Inclusief de eerste door de pensioenfondsen in rekening gebrachte bijstorting (betwist door PostNL)
Over PostNL
PostNL verwerkt op jaarbasis zo’n 8,7 miljard geadresseerde poststukken (waarvan 106 miljoen pakketten) met bestemmingen in Benelux, Duitsland, Groot-Brittannië en Italië. PostNL is in de eerste plaats actief op het gebied van post, pakketten en e-commerce. Daarnaast biedt de onderneming ook diensten aan op het gebied van data- en documentmanagement, direct marketing en fulfillment. PostNL heeft in totaal zo'n 65.500 mensen in dienst. In 2011 bedroeg de omzet van PostNL bijna 4,3 miljard euro.
Persberichten zoeken





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL