Rechter doet uitspraak in zaak Delta Lloyd - DNB

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 01/08/2015 07:34
- De bestuursrechter in Rotterdam heeft vandaag uitspraak gedaan in de beroepen van Delta Lloyd tegen de door De Nederlandsche Bank (DNB) opgelegde boete aan Delta Lloyd Levensverzekering NV en tegen de aanwijzing van DNB om de CFO van Delta Lloyd NV uiterlijk per 1 januari 2016 'heen te zenden'.
- Delta Lloyd bestudeert momenteel de uitspraak en zal maandagochtend 3 augustus a.s. voorbeurs met een officiële reactie komen. Tot die tijd wordt geen commentaar gegeven.
Verkorte uitspraak rechtbank
Vanmiddag om 17.45 uur heeft de rechtbank in het openbaar uitspraak gedaan. De rechtbank heeft alleen de beslissing (dictum) en niet de daaraan ten grondslag liggende motivering van de uitspraak in het openbaar uitgesproken. De publicatie van de uitspraken zal pas op maandag 3 augustus 2015 door de rechtbank plaatsvinden. De reden hiervoor is dat partijen, zoals gebruikelijk in dit soort zaken, de gelegenheid krijgen te reageren op de versie van de uitspraken die de rechtbank op www.rechtspraak.nl wil plaatsen. Een reactie op de uitspraak kan door Delta Lloyd daarom pas worden gegeven nadat de volledige uitspraak is geanalyseerd. Delta Lloyd zal hierover vóór maandagochtend 07.30 uur geen nadere uitspraken doen.

Het door de rechtbank uitgesproken dictum luidt als volgt:

Op 31 juli 2015 is de beslissing uitgesproken in de bestuurszaken over de boete die is opgelegd aan Delta Lloyd Levensverzekeringen N.V. en de aanwijzing tot heenzending van een bestuurder van Delta Lloyd. De rechtbank heeft DNB opgedragen nieuwe besluiten te nemen op de bezwaren tegen de aanwijzing en bepaald dat de heenzending voor bepaalde tijd achterwege kan blijven. Verder heeft de rechtbank geoordeeld dat de boete terecht is opgelegd, maar deze met € 120.000,- verlaagd naar € 22.680.000,-. De publicatie van het boetebesluit is naar het oordeel van de rechtbank niet geoorloofd.

Zie hieronder voor de volledige tekst die de bestuursrechter van de rechtbank Rotterdam vanmiddag heeft uitgesproken.

zie op
https://www.rechtspraak.nl/Organisatie/Rechtbanken/Rotterdam/Nieuws/Pages/Uitspraken-Delta-Lloyd.aspx

De context: aanleiding rechtszaak
De rechtszaak gaat over een verschil van inzicht tussen Delta Lloyd en DNB over de maatregelen genomen door DNB n.a.v. handelingen van Delta Lloyd in de zomer van 2012. Volledigheidshalve verwijzen wij naar onze (bijgevoegde) persberichten van 22 en 23 december 2014 en 30 januari 2015 voor een nadere toelichting.

persbericht 31 juli

reactie XEA.nl
Wat koop je voor zo'n uitspraak.
De algemene belangen staan bij de rechters voorop en niet de waarheid.
Dat zagen we ook aan de uitspraak over de SNS nationalisatie van de aandelen.
DAT had op deze manier waarop het is gedaan "NIMMER" zo gemogen, maar 'n rechter oordeelde wel dat het zo mocht. Er wordt naar het algemene Belang gekeken en niet naar de belangen van de mensen die daar OOK recht op hebben.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL