Delta Lloyd sluit langleventransactie + Benoemingen Delta Lloyd

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 22/08/2014 07:52
Delta Lloyd heeft een transactie afgesloten met Reinsurance Group of America (RGA) om het langlevenrisico op de Nederlandse levensverzekeringsportefeuille te beperken. Dit is de eerste keer dat Delta Lloyd een deel van het langlevenrisico heeft overgedragen aan de herverzekeringsmarkt. Dit contract verlaagt de financiële gevolgen van een meer dan verwachte toename van de huidige levensverwachting van de polishouders en de daaruit voortvloeiende, langere looptijd van lijfrente- en pensioenuitkeringen. De transactie start met terugwerkende kracht per 1 januari 2014.

Het contract gaat om een zesjarige langlevenswap die rechtstreeks met RGA is afgesloten. Deze swap betreft een onderliggende langlevenvoorziening van circa EUR 12 miljard. De zesjaars swap beperkt een deel van het risico dat Delta Lloyd loopt wanneer de lange termijn levensverwachting verder stijgt dan verwacht en heeft gedurende de looptijd een beperkt effect op de IGD-ratio en het technische operationeel resultaat. Door het verminderen van het langlevenrisico, verbetert de huidige en verwachte economische kapitaalpositie van Delta Lloyd en wordt de toonaangevende positie op de Nederlandse pensioenmarkt verder versterkt.

Bestuursvoorzitter Niek Hoek: "Delta Lloyd blijft verdere mogelijkheden verkennen voor een efficiënt beheer van het langlevenrisico via het capital management raamwerk. Deze transactie biedt bescherming op de middellangetermijn tegen hogere kosten ten gevolge van een stijging van de levensverwachting. Het helpt Delta Lloyd haar ratings te handhaven, verplichtingen tegenover klanten en andere crediteuren na te komen en aan de huidige en verwachte toekomstige wettelijke eisen te voldoen."

Johan Tuijp, Managing Director, RGA Netherlands and Nordics: "Wij zijn erg verheugd met de aankondiging van deze inventieve, eerste index gebaseerde transactie in de EMEA regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika). Het Nederlandse team van RGA heeft intensief met ons Global Financial Solutions team en het team van Delta Lloyd samengewerkt om een optimale oplossing te vinden passend bij Delta Lloyd's doelstellingen."

Benoemingen Delta Lloyd
Delta Lloyd maakt bekend dat Koos van Diepen (1960) per eind augustus 2014 wordt benoemd tot Chief Financial Risk Officer bij Delta Lloyd Asset Management. Koos van Diepen is sinds 1997 werkzaam binnen de financiële dienstverlening in verschillende (leidinggevende) functies. Sinds 2012 is hij Manager Group Audit, daarvoor was hij manager bij Group Integrity en het Particulier Schade Bedrijf. Hij begon zijn carrière bij Delta Lloyd in 2004 als senior Business Controller.

Koos van Diepen neemt de functie over van Peter Knoeff (1957), hij wordt benoemd tot Manager Control bij de Commerciële Divisie van Delta Lloyd. Peter Knoeff kwam in 1993 in dienst bij OHRA en heeft sindsdien diverse management- en directiefuncties vervuld binnen Delta Lloyd. Vanaf 2005 is hij werkzaam bij Delta Lloyd Asset Management.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL