Galapagos start Fase 1-studie met tweede Toledo-compound

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 25/09/2019 06:46
.Tweede generatie-compound van innovatieve target klasse met duale werking op ontstekingsaandoeningen
•Ontdekt en gevalideerd met Galapagos’ target discovery platform

Mechelen, België; 24 september 2019, 22.01 CET – Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) is een Fase 1-studie gestart met GLPG3970, een tweede generatie-compound tegen een nieuwe, nog niet bekendgemaakte target-klasse in ontstekingsziekten, ontdekt door Galapagos.

Op basis van het Toledo-platform worden kleine moleculen die ingrijpen op Toledo-targets ontwikkeld met verschillende selectiviteitsprofielen. GLPG3970 is een meer selectieve compound van de tweede generatie, waarvoor al preklinische activiteit werd aangetoond in een aantal ontstekingsindicaties, waaronder inflammatoire darmziekten (IBD; inflammatory bowel diseases), reuma en psoriasis.

De Fase 1-studie is een dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie die de werkzaamheid, veiligheid, verdraagbaarheid en medicijneigenschappen onderzoekt van GLPG3970 in eenmalige en meerdere oplopende doses bij maximaal 52 volwassen gezonde mannelijke vrijwilligers en, in een volgende stap, bij 20 patiënten met psoriasis.

De Fase 1-studie met de eerste generatie Toledo compound, GLPG3312, is begin 2019 gestart in gezonde vrijwilligers. De resultaten van deze studie worden begin volgend jaar verwacht. De start van de Fase 2-studie in colitis ulcerosa is nu gepland in de eerste helft van 2020.

“We zijn bijzonder opgetogen over de snelle vooruitgang van onze tweede Toledo-compound in de kliniek”, zei Dr. Piet Wigerinck, Chief Scientific Officer bij Galapagos. “De start van deze studie betekent dat we op schema zijn om in 2020 potentieel meerdere proof-of-concept-studies in parallel te lanceren, in een reeks onstekingsziektes. Dankzij zijn unieke werkingsmechanisme heeft het Toledo-programma het potentieel van volledig nieuw behandelmodel voor ontstekingsziekten.”

Over Toledo
‘Toledo’ is een codenaam voor een innovatieve klasse ontdekt door Galapagos. Deze target familie heeft een duaal werkingsmechanisme op ontstekingen door enerzijds de ontstekingsremmende cytokines te stimuleren en tegelijkertijd de pro-inflammatoire cytokines te blokkeren. In een reeks preklinische inflammatoire modellen hebben we met de compounds die zich richten op deze klasse ongeëvenaarde activiteitsniveaus1 vastgesteld. Galapagos voert een breed programma uit om meerdere reeksen compounds die op Toledo werken te ontdekken en te ontwikkelen, met als doel werkzaamheid te bereiken voor verscheidene ontstekingsziektes.

GLPG3312 en GLPG3970 zijn medicijnen in ontwikkeling; de veiligheid en werkzaamheid zijn nog niet definitief vastgesteld.

Meer informatie over Toledo in de R&D Update 2018 hier te vinden: www.glpg.com/webcasts.
Voor meer informatie over de studie met GLPG3312 en GLPG3970: www.clinicaltrials.govBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL