Fibrocor and Galapagos gaan samenwerking aan in fibrose

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 05/01/2019 07:23
Mechelen, België; 4 januari 2019, 22.01 CET - Het Canadese Fibrocor Therapeutics L.P. (Fibrocor) en Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) kondigen vandaag een wereldwijde samenwerking aan op een nieuw onderzoeksprogramma voor longfibrose (IPF) en andere indicaties.

Fibrocor is gespecialiseerd in de ontwikkeling van weefselspecifieke therapieën voor het behandelen van de onderliggende oorzaak van fibrotische aandoeningen van de nieren en andere organen. De samenwerking die vandaag wordt aangekondigd, betreft een R&D-programma aan remmers die werken op een niet bekendgemaakt target. Het programma zit momenteel in de lead optimalisatiefase. Galapagos verkrijgt de wereldwijde commercialisatierechten, waarvoor Fibrocor een licentievergoeding ontvangt en komt zij mogelijk in aanmerking voor verdere mijlpaalbetalingen en royalty's. Galapagos is verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het programma.

"Deze samenwerking is een erkenning van de expertise van Fibrocor als een toonaangevend bedrijf voor de ontwikkeling van medicijnen voor de behandeling van fibrose", zegt Mark A. Steedman, President en CEO van Fibrocor. "Ik neem mijn hoed af voor Dr. Richard Gilbert en het wetenschappelijke team, waaronder Evotec GmbH, onze CRO-partner[1], voor het opstellen van een robuuste dataset die Galapagos, een wereldberoemd biotechbedrijf met een belangrijke franchise op het gebied van fibrose, aantrok. We denken dat dit het begin is van een mooie werkrelatie en we kijken er dan ook naar uit om met Galapagos samen te werken ten behoeve van fibrosepatiënten overal ter wereld."

"De samenwerking met Fibrocor is een uitstekende strategische fit voor Galapagos, aangezien we onze pijplijn in IPF, en meer algemeen in fibrose, blijven uitbreiden", zegt Dr. Piet Wigerinck, Chief Scientific Officer bij Galapagos. "We zijn enthousiast over de onderzoeksaanpak van Fibrocor en kijken ernaar uit om met het team samen te werken om de grote onvervulde medische behoefte in fibrose aan te pakken."

Over Fibrocor
Fibrocor werd begin 2017 in Toronto opgericht als een spin-off van het St. Michael's Hospital en Sinai Health Sytems, met financiering door MaRS Innovation. Fibrocor Therapeutics LP staat voor een nieuwe aanpak in het onderzoek naar de ontdekking van medicijnen dankzij de combinatie van een state of the art platform voor genomics (ontwikkeld door Dr. Jeff Wrana) en een biobank met niergegevens (geleid door Dr. Darren Yuen). Hierdoor kunnen onderliggende genetische factoren, geassocieerd met specifieke klinische doelgroepen, worden blootgelegd, en langetermijngegevens worden geanalyseerd om de versnellende factoren van ziektes te ontdekken.

MaRS Innovation is een toonaangevende provider van commercialisatiediensten, early-stage financiering alsook de bemiddeling van samenwerkingsverbanden met professionele en particuliere investeerders. MaRS Innovation brengt 15 deelorganisaties samen, en heeft als belangrijkste doelstelling het aansturen van de commercialisatie van hun meest veelbelovende onderzoeksdoorbraken. De portefeuille van MaRS Innovation bestaat uit early-stage activa en bedrijven, en MaRS Innovation gebruikt zijn expertise en ervaring om deze portefeuille te laten groeien via belangrijke wereldwijde en strategische samenwerkingsverbanden. Dankzij een actieve portefeuille van meer dan 40 bedrijven die wereldwijd meer dan $250 miljoen hebben opgehaald bij investeerders, en dankzij het creëren van meer dan 400 directe banen, is MaRS Innovation een absolute leider op het gebied van commercialisatie. Ga voor meer informatie naar www.marsinnovation.com en volg hen op Twitter via @marsinnovation.

Over Galapagos
Galapagos (Euronext & NASDAQ: GLPG) ontdekt en ontwikkelt geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Drie geneesmiddelen leverden al veelbelovende resultaten op bij patiënten, en bevinden zich momenteel in een vergevorderd onderzoeksstadium in verschillende ziektes. Onze pijplijn bestaat uit Fase 3-studies tot onderzoeksprogramma's in ontstekingsziekten, fibrose, artrose en andere indicaties. De ambitie van Galapagos is om uit te groeien tot een toonaangevend internationaal biofarmaceutisch bedrijf, gericht op het ontdekken, de ontwikkeling en de commercialisering van innovatieve medicijnen. Meer informatie op www.glpg.com.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL