Galapagos haalt $300 miljoen op met een openbare aanbieding van aandelen in de Verenigde Staten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 13/09/2018 07:29
Mechelen, België, 13 september 2018, 03.00 CET, gereglementeerde informatie - Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) kondigde vandaag de prijszetting aan van de openbare aanbieding in de Verenigde Staten voor een bruto-opbrengst van $300 miljoen van 2.575.107 nieuwe gewone aandelen in de vorm van American Depositary Shares ("ADSs") voor een prijs van $116,50 per ADS, exclusief underwriting kortingen.

Daarnaast kent Galapagos de underwriters een optie toe om tot 386.266 bijkomende ADSs te kopen, wat overeenstemt met 15% van de ADSs die werden geplaatst in het kader van de aanbieding. Deze optie kan worden uitgeoefend gedurende een periode van 30 dagen vanaf 12 september 2018.

De verwachte datum voor de afsluiting van het aanbod is 17 september 2018, maar hangt af van de vervulling van bepaalde gebruikelijke voorwaarden.

Elke ADS aangeboden in het kader van de aanbieding, geeft recht op één gewoon aandeel.

Galapagos' ADSs zijn momenteel genoteerd op NASDAQ Global Select Market onder het symbool "GLPG" en de gewone aandelen van Galapagos zijn momenteel genoteerd op Euronext Amsterdam en Euronext Brussel.

Morgan Stanley en Citigroup treden op als joint book-running managers voor het beoogde aanbod. Kempen & Co., Nomura, en Stifel treden op als co-managers.

De effecten worden aangeboden op basis van een automatisch toepasselijke shelf registration statement die reeds eerder werd ingediend bij de Securities and Exhange Commission (SEC). Een voorlopige prospectusaanvulling betreffende de aanbieding, die de voorwaarden van de aanbieding beschrijft, werd ingediend bij de SEC op 12 september 2018. De finale prospectusaanvullling betreffende de aanbieding zal bij de SEC worden ingediend en zal beschikbaar zijn op haar website. Van zodra beschikbaar, kan een exemplaar van de finale prospectusaanvulling en de bijhorende prospectus met betrekking tot deze effecten ook verkregen worden bij Morgan Stanley & Co. LLC, 180 Varick Street, 2nd Floor, New York, NY 10014, Verenigde Staten, ter attentie van: Prospectus Department of bij Citigroup Global Markets Inc., c/o Broadridge Financial Solutions, 1155 Long Island Avenue, Edgewood, NY 11717, Verenigde Staten, of telefonisch op het nummer +1 800 831-9146.

Dit persbericht houdt geen aanbieding tot verkoop in, noch een uitnodiging tot het doen van een aanbieding tot aankoop. Er zal geen verkoop van effecten plaatsvinden, in om het even welke staat, of in om het even welk rechtsgebied, waar dergelijke aanbieding, uitnodiging of verkoop onwettig zou zijn voorafgaand aan registratie of kwalificatie overeenkomstig de wetgeving betreffende verhandeling van effecten van een dergelijke staat of rechtsgebied.

Over Galapagos

Galapagos (Euronext & NASDAQ: GLPG) is een biotechnologiebedrijf in de klinische fase, gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Onze pijplijn bestaat uit Fase 3 studies tot onderzoeksprogramma's in cystic fibrosis, ontstekingsziekten, fibrose, artrose en andere ziekten. Ons target discovery platform heeft drie nieuwe mechanismen opgeleverd die veelbelovende resultaten tonen bij patiënten met ontstekingsziekten, idiopathische longfibrose en atopische dermatitis. We richten ons op het ontwikkelen en het commercialiseren van nieuwe medicijnen die mensenlevens verbeteren. De Galapagos groep, met inbegrip van fee-for-service dochter Fidelta, heeft ongeveer 675 medewerkers, werkzaam in het hoofdkantoor in Mechelen, België en in de vestigingen in Nederland, Frankrijk, Zwitserland, de Verenigde Staten en Kroatië.

tijd 09.47
De AEX 541,23 +0,96 +0,18%
Galapagos EUR 102,80 -1,75 vol. 221.000



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL