MorphoSys en Galapagos tekenen wereldwijde licentieovereenkomst voor MOR106 met top farma partner

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 19/07/2018 08:00
19 juli 2018 om 07:15 CET
•Exclusieve wereldwijde licentieovereenkomst met Novartis voor MOR106
•MOR106, een antilichaam gericht op IL-17C, zal verder worden ontwikkeld voor eczeem (AtD) en mogelijk andere indicaties
•Licentiebetaling van EUR 95 miljoen ($111 miljoen) en potentiële mijlpaalbetalingen van maximaal ongeveer EUR 850 miljoen ($1 miljard) plus royalty's oplopend van in de lage-tien tot lage-twintig procent
•Novartis draagt alle toekomstige kosten voor onderzoek, ontwikkeling, productie en commercialisering van MOR106

Mechelen, België en Planegg / München, Duitsland; 19 juli 2018; 7.15 CET; gereglementeerde informatie - Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) en MorphoSys AG (FSE: MOR; Prime Standard-segment, TecDAX; NASDAQ: MOR) kondigen vandaag aan dat zij een wereldwijde, exclusieve overeenkomst zijn aangegaan met Novartis Pharma AG voor de ontwikkeling en commercialisering van hun gezamenlijke programma MOR106.

MOR106 is een volledig humaan monoklonaal IgG1-antilichaam gericht op het target IL-17C, ontwikkeld in een samenwerking tussen MorphoSys en Galapagos. Partijen gaan samenwerken met Novartis om het bestaande ontwikkelingsplan voor MOR106 in eczeem aanzienlijk te verbreden. Novartis zal de exclusieve rechten verkrijgen voor het op de markt brengen van alle producten die voortkomen uit de overeenkomst die vandaag is getekend.

Vanaf ondertekening van de overeenkomst zullen alle toekomstige kosten van onderzoek, ontwikkeling, productie en commercialisering voor MOR106 worden gedragen door Novartis. Dit omvat de lopende Fase 2 IGUANA studie bij patiënten met eczeem en ook een geplande Fase 1 studie om de veiligheid en werkzaamheid van een subcutane toediening van MOR106 bij gezonde vrijwilligers en eczeempatiënten te evalueren. Bovendien zullen MorphoSys en Galapagos aanvullende studies uitvoeren ter ondersteuning van de ontwikkeling van MOR106 in eczeem. Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal Novartis het potentieel van MOR106 onderzoeken in andere indicaties dan eczeem.

Naast de financiering van het huidige en toekomstige programma door Novartis, zullen MorphoSys en Galapagos gezamenlijk een licentiebetaling van EUR 95 miljoen ($111 miljoen*) ontvangen. Indien bepaalde ontwikkelings-, registratie, commerciële en verkoopgebaseerde mijlpalen worden behaald, kunnen MorphoSys en Galapagos gezamenlijk mijlpaalbetalingen ontvangen oplopend tot ongeveer EUR 850 miljoen ($1 miljard*). Daarnaast ontvangen Galapagos en MorphoSyst trapsgewijs oplopende royalty's over de nettoverkoop van in de lage-tien tot lage-twintig procent. Onder de voorwaarden van hun overeenkomst van 2008 verdelen Galapagos en MorphoSys alle betalingen gelijk (50/50).

De overeenkomst tussen MorphoSys, Galapagos en Novartis is onderhevig aan goedkeuring door de Amerikaanse mededingingsautoriteiten onder de Hart-Scott-Rodino-wet en zal van kracht worden zodra aan deze voorwaarde is voldaan.

"Deze samenwerking met Novartis zal ons in staat stellen de ontwikkeling van MOR106 te versnellen en te verbreden boven onze huidige focus op eczeem en om het potentieel van MOR106 maximaal te benutten. Gegevens uit preklinische modellen en expressie-analyses suggereren dat het target van MOR106 mogelijk betrokken is bij andere ziekten, wat rechtvaardigt dat het ontwikkelingsprogramma wordt uitgebreid. We zijn ook erg blij dat we onze betrokkenheid bij eczeem verder kunnen versterken door extra studies te starten samen met Galapagos, die volledig zullen worden vergoed door Novartis," aldus Dr. Simon Moroney, CEO van MorphoSys AG. "Een sterke en betrokken partner voor MOR106 helpt het programma en stelt ons ook in staat om meer middelen elders in te zetten."

"We zijn blij om deze samenwerking aan te kondigen met Novartis, een powerhouse op het gebied van immunologie en dermatologie. Het zal de ontwikkeling sterk uit tbreiden en het pad effenen voor de mogelijke commercialisering van MOR106. We kijken ernaar uit om met Novartis samen te werken om MOR106 verder te brengen in ontwikkeling," zei Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.

MorphoSys en Galapagos rondden in 2017 een Fase 1 studie af met MOR106 bij gezonde vrijwilligers en eczeempatiënten. Een Fase 2 klinisch onderzoek (IGUANA) bij matige tot ernstige eczeempatiënten is gestart in mei 2018. MOR106 is het eerste publiekelijk bekend humaan monoklonaal antilichaam gericht tegen IL-17C in klinische ontwikkeling wereldwijd.

MOR106 is een medicijn in ontwikkeling; de veiligheid en werkzaamheid ervan zijn nog niet vastgesteld.


* Omgerekend op basis van huidige wisselkoers: 1 EUR = 1,16945 USD


Over MOR106 en de antilichaam samenwerking tussen Galapagos en MorphoSys
MOR106 is een humaan IgG1 monoklonaal antilichaam in onderzoek dat is ontworpen voor de selectieve targeting van IL-17C en is op dit moment in ontwikkeling voor de behandeling van ontstekingsziekten. MOR106 komt voort uit de strategische alliantie van Galapagos en MorphoSys, waarin beide bedrijven hun technologie en expertise bijdroegen. Galapagos' bijdrage bestond uit de ziekte-gerelateerde biologie, inclusief cellulaire assays en targets ontdekt met haar target discovery platform. MorphoSys droeg haar Ylanthia antilichaamtechnologie bij om zo volledig humane antilichamen te genereren gericht tegen het target, alsmede de volledige CMC ontwikkeling van dit kandidaatmedicijn.

Over MorphoSys
MorphoSys is een biofarmaceutisch bedrijf in de eindfase dat zich toelegt op de ontwikkeling van innovatieve en gedifferentieerde therapieën voor patiënten die lijden aan ernstige ziekten. Op basis van haar technologisch leiderschap in het genereren van antilichamen, heeft MorphoSys samen met haar partners de ontwikkeling geleid en bijgedragen aan de ontwikkeling van meer dan 100 productkandidaten, waarvan er momenteel 28 in klinische ontwikkeling zijn. Deze brede pijplijn omvat de twee bedrijfssegmenten van MorphoSys: Proprietary Development, waarin MorphoSys investeert in productkandidaten voor eigen rekening, en Partnered Discovery, waarbij productkandidaten exclusief worden ontwikkeld voor een groot aantal verschillende Farma en Biotech-partners. In 2017 werd Tremfya® (guselkumab), op de markt gebracht door Janssen, het eerste therapeutische antilichaam op basis van de eigen technologie van MorphoSys dat goedgekeurd werd voor de behandeling van matige tot ernstige plaque psoriasis in de Verenigde Staten, de Europese Unie en Canada. MorphoSys is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange onder het symbool MOR. Voor regelmatige updates over MorphoSys, bezoek http://www.morphosys.com.

HuCAL®, HuCAL GOLD®, HuCAL PLATINUM®, CysDisplay®, RapMAT®, arYla®, Ylanthia®, 100 billion high potentials®, Slonomics®, Lanthio Pharma® en LanthioPep® zijn geregistreerde handelsmerken van de MorphoSys Group. Tremfya® is een handelsmerk van Janssen Biotech, Inc.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL