GALAPAGOS EN GILEAD KONDIGEN WERELDWIJDE SAMENWERKING AAN OM FILGOTINIB TE ONTWIKKELEN VOOR DE BEHANDELING VAN REUMA EN ANDERE ONTSTEKINGSZIEKTES

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 17/12/2015 07:35
Galapagos webcast presentatie over de samenwerking op 17 december, om 17.00 CET/11 AM EST/8 AM PST, +31 (0)20 713 2789, code 5852445, meer informatie onderaan
Mechelen, België, en Foster City, CA, 17 december 2015 – Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) en Gilead Sciences, Inc. (NASDAQ: GILD) kondigen vandaag aan dat ze een wereldwijde samenwerking aangaan voor de ontwikkeling en commercialisatie van de selectieve JAK1-remmer filgotinib voor alle mogelijke ontstekingsziektes. Galapagos zal een upfront betaling ontvangen van $725 miljoen, bestaande uit een licentiebetaling van $300 miljoen en een investering in het kapitaal van Galapagos van $425 miljoen. Bovendien kan Galapagos tot $1,35 miljard aan mijlpaalbetalingen ontvangen, plus royalty’s op omzet, trapsgewijs oplopend vanaf 20%, en een 50-50 winstdeling in de co-promotie landen.
De resultaten van Fase 2 studies tonen aan dat filgotinib potentieel heeft als een veilig en effectief oraal middel tegen reuma (DARWIN studies) en tegen de ziekte van Crohn (FITZROY studie). Afhankelijk van de uitkomst van gesprekken met de regelgevende autoriteiten, starten de bedrijven Fase 3 studies in reuma (reumatoïde artritis, RA) en de ziekte van Crohn in 2016.
“We zijn erg enthousiast over het vooruitzicht van filgotinib als medicijn in RA en andere ziektes met een sterke partner als Gilead die deze behandelingen snel wil ontwikkelen voor patiënten,” zei Onno van de Stolpe, Chief Executive Officer van Galapagos. “Ook kijken we ernaar uit om wereldwijd te gaan samenwerken voor andere mogelijke therapeutische indicaties. De gezamenlijke ontwikkeling en commercialisatie in deze samenwerking brengen ons naar de volgende fase in de evolutie van ons bedrijf.”
“Deze samenwerking is een gelegenheid om aanvullende klinische programma’s aan onze groeiende R&D in ontstekingsziektes toe te voegen”, zei Norbert Bischofberger, PhD, Gilead’s Executive Vice President, Research & Development en Chief Scientific Officer. “We kijken ernaar uit om samen met Galapagos zo snel mogelijk door te gaan met dit programma.”
Volgens de overeenkomst zullen de bedrijven filgotinib gezamenlijk wereldwijd gaan ontwikkelen, beginnend met de Fase 3 studie in RA. Galapagos zal 20 procent van de wereldwijde ontwikkelingsactiviteiten meefinancieren en Gilead zal verantwoordelijk zijn voor de productie en wereldwijde marketing- en verkoopactiviteiten. Galapagos heeft de optie om filgotinib te co-promoten in Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, België Nederland en Luxemburg, waarbij de bedrijven de opbrengsten 50/50 zullen verdelen. Als Galapagos haar optie uitoefent om in België, Nederland of Luxemburg te co-promoten, zal het bedrijf ook de omzet in deze regio boeken.
Galapagos zal een upfront licentievergoeding van $300 miljoen ontvangen, en Gilead zal $425 miljoen investeren in Galapagos door in te schrijven op aandelen tegen een prijs van €58 per aandeel, wat neerkomt op een premie van 20% vergeleken met de gemiddelde slotkoers van de afgelopen 30 dagen. Na deze aandelenuitgifte zal Gilead ongeveer 15% van het uitstaande aandelenkapitaal van Galapagos bezitten, afhankelijk van de $/€ wisselkoers bij closing. Galapagos kan aanvullende betalingen ontvangen tot een maximum van $1,35 miljard voor het behalen van mijlpalen in de ontwikkeling, registratie en omzet, plus royalty’s op wereldwijde omzet, die oplopen vanaf 20%, met uitzondering van de co-promotie landen, waar de winst 50-50 wordt verdeeld.
Deze transactie is goedgekeurd door de raad van bestuur van beide bedrijven en is onderworpen aan gebruikelijke closing voorwaarden en goedkeuring onder de Hart-Scott Rodino Antitrust Improvements Act.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL