Galapagos DARWIN 1 en 2 patiëntenstudies van 24 weken afgerond

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 10/06/2015 08:14
- Laatste van de 886 reuma-patiënten zijn klaar met de 24 weken behandeling
- Resultaten worden in juli en augustus bekendgemaakt
Mechelen, België; 10 juni 2015 - Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG), een
biotechnologie bedrijf dat zich richt op ontwikkeling van medicijnen met een nieuw werkingsmechanisme, kondigt vandaag aan dat de laatste patiënten in de DARWIN 1 en 2 studies met filgotinib de 24 weken behandeling afgerond hebben. De klinische onderzoeksorganisatie start nu het proces van finale data-collectie en controle van de beide studies. Vervolgens zullen alle resultaten worden geverifieerd en geanalyseerd.
Galapagos verwacht de resultaten eind juli voor DARWIN 1 en in augustus voor
DARWIN 2 te kunnen vrijgeven.
De laatste patiënten in beide studies zijn nu klaar met de 24-weken behandeling en zijn doorgegaan naar DARWIN 3, de lange termijn studie met filgotinib.

Resultaten na 12 weken
De DARWIN 1 en 2 studies hebben na 12 weken behandeling met filgotinib beide het primaire eindpunt behaald, met een statistisch significante verbetering in ACR20 score t.o.v. placebo.
Patiënten in beide studies lieten verbeteringen van de klachten en symptomen zien en behaalden de belangrijkste eindpunten voor werkzaamheid na 12 weken behandeling. Bovendien werd bij alle doseringen een statistisch significante verbetering gezien van de ACR50 scores. Voor de DAS28(CRP) werd al binnen één week een statistisch significante verbetering gezien. Filgotinib werd goed verdragen en liet een onderscheidend veiligheidsprofiel zien. Hemoglobine-niveaus gingen omhoog, consistent met de selectiviteit van filgotinib voor JAK1.
Afronding 24 weken Filgotinib is nu getest in een wereldwijd Fase 2B programma (DARWIN 1, 2 en 3) bij in totaal 886 reumapatiënten over een periode van 24 weken. Resultaten van de 24 weken behandeling in DARWIN 1 en 2 omvatten werkzaamheid, ongeblindeerde laboratorium-uitslagen en informatie over veiligheid van het medicijn.
“Wij kijken ernaar uit om de 24-weken resultaten te zien, beginnend in juli”, volgens Dr Piet Wigerinck, Chief Scientific Officer van Galapagos. “Nadat beide studies in 12 weken de primaire en secundaire criteria voor werkzaamheid behaald hebben - met een onderscheidend veiligheidsprofiel
- willen wij nu heel graag zien of dit mogelijke “best-in-class” profiel er ook na 24 weken behandeling zo uit ziet. Wij weten dat 98% van de patiënten die DARWIN 1 of 2 afgerond hebben en die er voor in aanmerking kwamen, naar DARWIN 3 zijn doorgegaan. Het feit dat artsen en patiënten met de behandeling met filgotinib willen doorgaan, geeft ons vertrouwen.”



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL