Galapagos rapporteert positieve resultaten in Fase 1 studie met GLPG1690

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 16/02/2015 08:00
Mechelen, België; 16 februari 2015 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat GLPG1690, een middel met een nieuw werkingsmechanisme voor de behandeling van longziekten, in een Fase 1 studie laat zien dat het werkt op het beoogde target, veilig is en gunstige medicijneigenschappen heeft. Galapagos ontwikkelt GLPG1690 binnen een alliantie met Janssen Pharmaceutica NV.
Het doel van de Fase 1 studie was om de veiligheid, verdraagzaamheid, farmacokinetische en farmacodynamische eigenschappen van het oraal toegediende molecuul GLPG1690 in zowel enkele alsook meervoudige doseringen te evalueren. De dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie werd in één ziekenhuis in België uitgevoerd bij 40 gezonde vrijwilligers. In het eerste deel van de studie werden eenmalige, oplopende doseringen geëvalueerd. In het tweede deel werd het medicijn dagelijks toegediend gedurende 14 dagen.
GLPG1690 bleek veilig en goed te worden verdragen in een brede doseringsreeks in gezonde vrijwilligers. Dat GLPG1690 inwerkt op het – voorlopig nog niet vrijgegeven - nieuwe target werd bevestigd met een relevante biomarker; voorts vertoonde het middel gunstige medicijneigenschappen. De resultaten van de Fase 1 studie zijn aanleiding voor Galapagos om met GLPG1690 een Fase 2A studie in longziekten op te zetten.
“GLPG1690 is het eerste molecuul tegen dit nieuwe target dat ooit klinisch getest is en we zijn zeer tevreden over de resultaten van de Fase 1 studie,” zegt Dr Piet Wigerinck, CSO van Galapagos. “Galapagos blijft nieuwe medicijnen leveren dankzij haar unieke target- en drug discovery technologie.”
In 2007 sloot Galapagos een overeenkomst met Janssen Pharmaceutica NV waarbij deze laatste een optie verkreeg op de wereldwijde commerciële rechten voor een aantal Galapagos onderzoeksprogramma’s op gebied van ontstekingsziekten; deze programma’s omvatten nieuwe targets voor ontstekingsziekten die door Galapagos werden geïdentificeerd en gevalideerd. Verder onderzoek door Galapagos heeft geleid tot GLPG1690, een molecuul met een nieuw werkingsmechanisme dat klinisch getest wordt voor ontstekingsziekten. Galapagos is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Fase 1 en Fase 2A studies met GLPG1690.

tijd 09.05
De Smallcap 670,25 +3,71 +0,56% Galapagos EUR 19,86 +50ct vol. 40.155



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL