Galapagos ontvangt mijlpaalbetaling in artrose alliantie met Servier

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 05/08/2014 07:47
Mechelen, België; 5 augustus 2014 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat ze het tweede deel van een mijlpaalbetaling heeft ontvangen voor een nieuwe preklinische kandidaat in de artrose alliantie met Servier. Op 7 maart kondigde Galapagos aan dat het de eerste €2M van de mijlpaalbetaling had ontvangen. Het bedrag van dit tweede deel wordt niet vrijgegeven en draagt bij aan het financiële resultaat van Galapagos over de eerste helft van 2014.
“GLPG1972 is de tweede kandidaat die Galapagos levert in de artrose alliantie met Servier. Deze kandidaat is een belangrijke stap richting een medicijn voor patiënten die lijden aan artrose, wereldwijd de meest voorkomende gewrichtsaandoening,” zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.
“Servier zet zich in om geneesmiddelen te ontwikkelen die de oorzaak van de ziekte aanpakken. Het behalen van deze mijlpaal weerspiegelt de sterkte van onze relatie met Galapagos op het gebied van artrose. We kijken ernaar uit om dit medicijn in klinische ontwikkeling te brengen” zegt Dr Patricia Belissa Mathiot, Director Rheumatology Innovative Pole van Servier.
In juli 2010 zijn Servier en Galapagos een samenwerking aangegaan op gebied van artrose, waarbij Galapagos kandidaat-medicijnen ontwikkelt en Servier een exclusieve optie heeft voor een licentie na Fase 1. Galapagos kan onderzoeks-, ontwikkelings-, registratie- en overige succesbetalingen ontvangen tot een bedrag van €290 miljoen. Galapagos ontvangt ook royalty’s op verkopen van medicijnen buiten de VS, en behoudt zelf het exclusieve recht op commercialisering in de VS.
Over Servier
Servier is een Frans niet-beursgenoteerd farmaceutisch bedrijf, opgericht in 1954. Haar ontwikkeling is gebaseerd op innovatie bij cardiovasculaire-, metabole-, neurologische-, psychiatrische-, bot- en gewrichtsziekten en kanker. In 2013 boekte het bedrijf een omzet van 4,2 miljard euro. 91% van de Servier medicijnen wordt internationaal gebruikt. In 2013 investeerde Servier 27% van haar omzet in onderzoek en ontwikkeling. Servier heeft wereldwijd 140 vestigingen met meer dan 21.000 medewerkers. Meer info op www.servier.com

tijd 09.05
De Smallcap 573,38 +2,12 +0,37% Galapagos EUR 14,50 +14ct vol. 800



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL