SNS REAAL tekent overeenkomst voor overname Bouwfonds Property Finance

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 10/10/2006 08:40
Utrecht, 10 oktober 2006. - SNS REAAL heeft vandaag bekendgemaakt de overeenkomst te hebben getekend tot verwerving van aandelen voor de eerder aangekondigde beoogde overname van Bouwfonds Property Finance (BPF) van ABN AMRO voor een totaal bedrag van € 810 miljoen.

De transactie wordt naar verwachting voor het einde van het jaar afgerond, behoudens goedkeuring door de toezichthoudende autoriteiten. Verwacht wordt dat de acquisitie direct zal bijdragen aan de winst per aandeel en het rendement op het eigen vermogen van de groep. Daarnaast zal het een positief effect hebben op de efficiency ratio van SNS Bank. In 2005 heeft BPF een nettowinst behaald van €Є87 miljoen en €Є46 miljoen in het eerste halfjaar van 2006.

SNS REAAL verwerft met BPF een leidende positie op de markt voor vastgoedfinanciering in Nederland, waarin SNS REAAL sinds een aantal jaren actief is.

“Deze acquisitie betekent een belangrijke versterking van SNS REAAL en past in onze groeistrategie”, aldus bestuursvoorzitter Sjoerd van Keulen van SNS REAAL. “BPF zal ons vastgoedfinancieringsbedrijf omvormen van een kleine tot een toonaangevende speler. Door deze overname krijgen wij schaalgrootte, herkenbaarheid en de geloofwaardigheid die onze groei zal ondersteunen bij klanten in het midden- en kleinbedrijf, een van onze strategische doelen. Als onderdeel van SNS REAAL zal BPF ook haar internationale activiteiten selectief verder uitbreiden.”

BPF is een zeer professionele organisatie is. De besluitvaardigheid en no-nonsense mentaliteit sluiten naadloos aan bij onze organisatie. Wij hebben alle vertrouwen in de kennis en het ondernemerschap van de medewerkers van Bouwfonds Property Finance en verwelkomen hun graag binnen SNS REAAL.”

Wij zijn van plan het bestaande vastgoedfinancieringsbedrijf van SNS Bank te integreren in BPF. Het gecombineerd bedrijf wordt na afronding van de transactie onder de nieuwe naam SNS Property Finance in de markt gezet. Het zeer ervaren management team van BPF blijft in functie en het is de bedoeling dat Marius Menkveld, die sinds 1999 lid is van de Hoofddirectie van de SNS Bank, de nieuwe onderneming zal leiden.

“Ons acquisitiebeleid is gefocust op gerichte overnames op de gefragmenteerde verzekeringsmarkt in Nederland. Tegelijkertijd blijven wij ook alert op mogelijkheden om onze bancaire activiteiten te versterken.”

SNS REAAL houdt op 10 oktober 2006 om 11.30 uur een conference call voor analisten. Toegang tot deze conference call is mogelijk via de website www.snsreaal.nl of via telefoonnummer
+ 31 20 531 58 56.

De volledige gegevens over de transactie treft u aan op de volgende pagina’s.
Voor meer informatie:
Concern Communicatie
Tom Gordijn
Tel.: 030 291 4871
email: concerncommunicatie@snsreaal.nl



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL