Zwaar verlies voor SNS Reaal

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 06/06/2013 08:42
UTRECHT (AFN) - Staatsbank SNS Reaal heeft in 2012 een verlies geleden van 972 miljoen euro. Vastgoedtak Property Finance nam daarvan met een tekort van 813 miljoen euro het leeuwendeel voor zijn rekening. Dat maakte SNS donderdag bekend.

De kernactiviteiten van SNS Reaal, SNS Retail Bank en de verzekeringsactiviteiten, rapporteerden een nettowinst gecorrigeerd voor incidentele posten van 443 miljoen euro. Door incidentele posten bleef echter ook daar onder de streep een verlies van 159 miljoen euro over.

SNS Reaal schreef 941 miljoen euro af op leningen bij Property Finance als gevolg van een verslechtering van de vastgoedmarkten. Die afboekingen leidden tot een fikse uitholling van de kapitaalbasis van SNS Bank, die de belangrijkste financier was van de vastgoedpoot.

2 miljard

De aanhoudende problemen bij de vastgoedfinancieringstak, die in 2006 van ABN Amro werd overgenomen, dreigden begin dit jaar het hele financiƫle concern kopje onder te trekken. Dat was voor minister van Financiƫn Jeroen Dijsselbloem aanleiding SNS Reaal te nationaliseren.

SNS heeft in het eerste kwartaal nog eens 2 miljard euro afgeschreven op de portefeuille van Property Finance. Het nettoverlies over die periode is daardoor uitgekomen op 1,6 miljard euro. Exclusief eenmalige posten werd op de kernactiviteiten een winst van 99 miljoen euro geboekt.

Het bedrijf verwacht het verlies in het eerste kwartaal niet meer goed te kunnen maken in de rest van het jaar, zodat ook over 2013 een verlies zal worden geleden. Daarbij speelt ook mee dat de winstgevendheid bij de verzekeringstak onder druk blijft staan door moeilijke marktomstandigheden.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL