Ondernemingskamer gaat optiebelegger SNS helpen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 06/02/2013 11:00
MSTERDAM -
Er is eindelijk duidelijkheid voor de optiebeleggers die sinds de nationalisatie van SNS afgelopen vrijdag met de handen in het haar zaten. Ook voor de beleggers die short zaten in het financiële fonds, gloort die duidelijkheid.
m te beginnen de optiebeleggers. Volgens de voorwaarden van de Interventiewet, zo schrijft Euronext in een gisteren gepubliceerde corporate action notice, wordt de effectieve datum, waarop de opties worden afgewikkeld nu bepaald door wanneer de Ondernemingskamer in Amsterdam de waarde van de schadeloosstelling van aandeelhouders SNS heeft vastgesteld.
Die dient vervolgens als basis om de waarde van de put (en call) opties te bepalen. In de markt verwachten handelaren dat die schadeloosstelling dicht tegen de 0 eurocent aan zal zitten. Immers, zonder ingreep was de bank failliet gegaan, en waren aandeelhouders al hun geld kwijt geweest. Maar er is toch een minuscule waarde in de onteigende stukken te vinden, in de vorm van potentiële claims en schadeloosstellingen.
Hoewel Euronext meldt dat vooralsnog niet in de opties en de onderliggende waarden gehandeld mag worden, is de verwachting dat dit na verloop van tijd wel mag.Er is nog niets bekend op welke termijn de Ondernemingskamer zich over de waarderingsvraag buigt, maar duidelijk is wel, dat de afwikkeling niet per se vlot hoeft te verlopen.
Zie het volledige artikel in De Financiële Telegraaf-krant van vandaag.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL