Air France-KLM dieper in het rood

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 30/07/2012 07:57
PARIJS (AFN) - Air France-KLM is in het afgelopen kwartaal dieper in de rode cijfers beland. De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie zette een negatief resultaat in de boeken van 895 miljoen euro, werd vandaag bekendgemaakt. Het verlies in het tweede kwartaal komt vooral door een voorziening van 368 miljoen euro vanwege een reorganisatie en een waardeverlies op risicovolle beleggingen van 372 miljoen euro. Air France-KLM wist het operationele verlies te verkleinen tot 66 miljoen euro, tegen 145 miljoen euro een jaar geleden. De omzet steeg met 4,5 procent tot 6,5 miljard euro.
Air France-KLM kondigde eerder dit jaar een reorganisatie aan, waarmee de komende jaren een besparing van ongeveer 2 miljard euro moet worden bereikt. Daarvan moet ongeveer 700 miljoen euro door KLM worden gerealiseerd, de rest van de operatie wordt bij het Franse deel gerealiseerd.
Belang van reorganisatie
Volgens topman Jean-Cyril Spinetta tonen de rode cijfers het grote belang van de reorganisatie. ,,Door de toenemende wereldwijde economische onzekerheid die wordt verhevigd door grote bewegingen in de olieprijs en wisselkoersen, is het noodzakelijk de productiviteit en de kosten te verbeteren.''
Door de onzekerheid over de economie en de olieprijs is het volgens Air France-KLM moeilijk een voorspelling te doen voor de resultaten in de rest van het jaar. De luchtvaartcombinatie mikt in de tweede helft van het jaar wel op een verbetering van het operationeel resultaat ten opzichte van de tweede helft van 2011. In die periode bedroeg het operationeel resultaat 195 miljoen euro.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL