USG People en Fier gaan samenwerking aan om geweldsslachtoffers te begeleiden naar de arbeidsmarkt

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 09/10/2014 17:52
- Start People draagt bij aan (her)integratie met sollicitatietrainingen, stages en banen
Almere, 9 oktober 2014 - USG People en Fier ondertekenden vandaag een convenant om het samenwerkingsverband tussen beide partijen vast te leggen. Fier is een expertise- en behandelcentrum op het gebied van geweld in afhankelijkheidsrelaties. De stichting richt zich op het voorkomen van geweld, stoppen van geweld en hulp bieden bij de gevolgen van geweld, onder meer met hulp en opvang voor geweldsslachtoffers. USG People ondersteunt Fier bij haar activiteiten door slachtoffers te helpen met (her)intreden op de arbeidsmarkt.

Sinds enkele maanden ondersteunen werkmaatschappijen van USG People bij de begeleiding van slachtoffers die door Fier worden opgevangen. Onder meer Start People draagt bij met het verzorgen van sollicitatietrainingen, het bieden van vakantiebanen en stages, en begeleiding naar een passende baan.

Volgens Linda Terpstra, Directeur en Bestuurder van Fier, binden duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid de twee organisaties. "Fier en USG People willen allebei mensen (weer) een toekomst bieden. Vanuit onze eigen invalshoeken en met verschillende expertise, kennis, netwerken en ervaring, vullen wij elkaar aan bij het bereiken van deze doelstelling."

"De mensen die door Fier worden opgevangen, hebben veel meegemaakt en hebben een lange weg te gaan voordat zij weer volledig kunnen meedraaien in de samenleving", vertelt Rob Zandbergen, CEO van USG People. "Een baan biedt hen houvast en structuur, helpt ze om sociale contacten op te bouwen en maakt ze financieel onafhankelijk. Daarom vinden wij het belangrijk om hieraan bij te dragen."




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL