USG People verkoopt haar General Staffing activiteiten in Spanje, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Polen en Luxemburg

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 04/04/2013 07:36
Almere, 4 april 2013 - USG People zet een volgende stap in de uitvoering van haar strategie door de verkoop van de General Staffing activiteiten in Spanje, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Polen en Luxemburg. De omzet over 2012 van deze gezamenlijke activiteiten bedroeg € 434 miljoen. In 2011 heeft USG People haar strategie herijkt waarmee de focus is komen te liggen op de markten waar zij onderscheidende meerwaarde kan bieden aan haar stakeholders en voldoende omvang kan creëren voor een leidende en goed renderende positionering door de cyclus heen.

De schaalgrootte van de betreffende bedrijfsonderdelen is te beperkt om in het marktsegment waarin zij actief zijn waarde te kunnen creëren, zoals bepaald in de strategische doelstellingen. De desinvestering van deze relatief laag renderende activiteiten heeft een direct positief effect op de winstgevendheid van USG People en biedt ondersteuning aan de strategische financiële targets. Tevens heeft dit een gunstig effect op de financieringsbehoefte door een verminderd beslag op het werkkapitaal.

Door de verkoop aan Randstad ontstaan in de betreffende landen posities met een effectieve omvang voor deze markten waardoor het potentieel van deze bedrijfsonderdelen beter kan worden ontsloten en hun continuïteit wordt gewaarborgd.

USG People wil haar aandacht vooral concentreren op de bestaande leiderschapsposities en haar investeringen richten op de uitbouw van hoogrenderende concepten, zoals USG Professionals. Een meer geconcentreerde positionering versterkt de focus van de organisatie op deze strategische doelstellingen. De opbrengst uit de verkoop bedraagt € 20 miljoen welke zal worden aangewend voor een verdere uitvoering van de strategie.

De Centrale Ondernemingsraad heeft positief geadviseerd over de voorgenomen desinvestering en de transactie zal ter goedkeuring aan de Europese Commissie worden voorgelegd. Op de overname zijn de gebruikelijke opschortende voorwaarden van toepassing.

reactie XEA.nl
De verwachting dat USG zou worden overgenomen, valt dus nu ook weg.
Dit kan koersdruk veroorzaken, maar een stevige basis voor de toekomst van een kleiner geheel is ook niet verkeerd.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL