CTAc, nominatie Computable Awards voor implementatie kassasysteem Action.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 08/08/2019 10:23
Business & Cloud Integrator Ctac is genomineerd voor de belangrijkste ICT-prijs van het jaar: de Computable Awards 2019. Ctac ontving een nominatie in de categorie ‘Service-integrator van het Jaar’ voor de implementatie van een nieuw POS-systeem voor de bekende internationale winkelketen Action. Ctac rondde het project binnen slechts zes weken succesvol af.

Succesformule
Action, de internationale non-food discounter, verkoopt een breed assortiment tegen lage prijs. De retailer verkoopt meer dan 6.000 producten in ruim 1.400 winkels in zeven Europese landen. In 2018 had Action een totale omzet van 4,2 miljard euro en het bedrijf blijft groeien. Om te zorgen dat de kassasystemen de groei ook in de toekomst kunnen bijhouden, ging Action op zoek naar een nieuwe oplossing. Jens Burgers, Director Technology and IT bij Action: “Wij hebben alle IT-systemen kritisch onder de loep genomen en Ctac gevraagd mee te denken over een toekomstbestendige oplossing voor dit onderdeel.”

Uitdaging
Het project bleek even ambitieus als complex: zo moest er onder meer rekening gehouden worden met een continue stroom van nieuwe kassamedewerkers, grotere volumes en nieuwe filialen die snel operationeel moeten zijn. Het XV Retail-team besloot uiteindelijk om een nieuwe versie van het kassasysteem XV Retail Suite te ontwikkelen. Hierin zijn functionaliteiten, zoals self check-out, het geautomatiseerd aanmaken van nieuwe kassa’s, ketenbewaking en realtime inzicht in alle winkelverkopen en -voorraden opgenomen.

Ook werd een centrale server ingericht in plaats van losse servers per geclusterde groep winkels. De software werd in hoog tempo ontwikkeld en ingericht. Na een tweeweekse pilot in circa tweehonderd winkels migreerden Ctac en Action meer dan duizend winkels in vier weken naar het nieuwe systeem.

Resultaat
“Voor onze klanten valt het niet op dat we nieuwe software gebruiken”, aldus Jens Burgers. “Onze medewerkers in de winkels merken het wel. Zij kunnen klanten gemakkelijker en sneller bedienen en veel efficiënter werken. Zo houden we de kosten en daarmee de prijzen voor onze klanten laag.”

Volgens Burgers is het implementatieproject uitstekend verlopen. “De samenwerking met Ctac verliep goed en was oplossingsgericht. Ctac en ons projectteam hebben een zeer indrukwekkende prestatie geleverd. Met dit product en de dienst die Ctac eromheen levert, zijn wij nog beter gepositioneerd voor de toekomst.”

Over de Computable Awards
Computable reikt op dinsdag 29 oktober 2019 voor de veertiende keer op rij de Computable Awards uit. Deze prijzen worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich volgens Computable-lezers, de redactie en de vakjury het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden.

tijd 16.14
CTAc EUR 2,31 +7ct vol. 17.485
NIBC adviseur J.v. H. geeft een koersdoel af van EUR 4,10



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL