Ctac voert transitie TomTom naar SAP op Microsoft Azure uit

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 16/07/2019 10:53
Schaalbaarheid en elasticiteit essentieel voor leveren van goede SAP dienstverlening aan de Business.

’s-Hertogenbosch, 16 juli 2019 – TomTom heeft Business & Cloud Integrator Ctac (Euronext Amsterdam: CTAC) geselecteerd voor uitvoering van de transitie van zijn SAP platformen naar de Microsoft Azure-cloud. Deze platformen waren voorheen gehost in de private cloud van Ctac. TomTom moet kunnen omgaan met sterke fluctuaties in de vraag – iets wat veel vraagt van TomTom’s informatiesystemen. In nauwe samenwerking met TomTom en Microsoft rondde Ctac het project naar tevredenheid binnen tijd en budget af.

In de afgelopen jaren is TomTom geëvolueerd van leverancier van producten – de bekende navigatiesystemen – naar leverancier van diensten. Naast kaarten en navigatiesystemen ontwikkelt het bedrijf ook software en realtime-verkeersinformatiesystemen. Het leveren van digitale informatie is dan ook een steeds belangrijker onderdeel van TomTom’s portfolio. Omdat Microsoft Azure als public-cloudplatform schaalbaarheid en elasticiteit biedt, ging de voorkeur van TomTom ernaar uit zijn SAP omgeving daarnaar te migreren. Ctac werd al in de architectuurontwerpfase betrokken bij het project, heeft het project vervolgens in een aantal fases succesvol uitgevoerd en blijft de SAP applicatiebeheerder van het SAP landschap op Azure.

Jeroen Breeuwer, Director Enterprise IT bij TomTom: “Ctac is al tien jaar onze vertrouwde dienstverlener voor SAP beheer. Ze denken altijd met ons mee als het gaat om technologische innovaties, zoals S/4HANA. Vanwege de flexibiliteit, kennis en betrouwbaarheid als partner hebben we samen deze complexe transitie zonder noemenswaardige verstoring voor de gebruikers kunnen voltooien.”

Henny Hilgerdenaar, CEO van Ctac: “Het moment dat SAP HANA technologie beschikbaar werd vanuit de Azure public cloud viel perfect samen met de veranderende wensen binnen TomTom. Het is goed om te horen dat TomTom ook voor dit project weer zijn vertrouwen in onze expertise heeft uitgesproken. We kijken uit naar verdere voortzetting van onze samenwerking.”



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL