Scandinavian Tobacco Group wil sigarenproducent Royal Agio Cigars overnemen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 16/09/2019 13:59
Duizel, 16 september 2019 - Scandinavian Tobacco Group A/S, de aan Nasdaq Kopenhagen genoteerde Deense onderneming, heeft vandaag met de aandeelhouders van Royal Agio Cigars een principe overeenstemming bereikt om 100% van de aandelen in het Nederlandse familiebedrijf over te nemen. De voorgenomen overname zal nog ter advisering worden voorgelegd aan de ondernemingsraden en ter goedkeuring aan de mededingingsautoriteiten.
De aandeelhouders van Royal Agio Cigars zijn van mening dat de voorgenomen verkoop in het belang is van de continuïteit op lange termijn van de activiteiten en de merken van de in 1904 opgerichte familieonderneming. Het gecombineerde productportfolio bestaat straks uit succesvolle en zeer gewaardeerde merken die wereldwijd verkrijgbaar zijn. Partijen verwachten de transactie in de eerste helft van 2020 af te ronden.
Royal Agio Cigars, onder meer bekend van de sigarenmerken Agio, Balmoral, Panter en Mehari’s behoort met een omzet in 2018 van €133 miljoen euro tot de vier grootste sigarenproducenten ter wereld. Er werken wereldwijd circa 3200 medewerkers. Het heeft eigen fabrieken in Nederland, België, Sri Lanka en de Dominicaanse Republiek en eigen verkooporganisaties in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Italië en de Verenigde Staten van Amerika.
Boris Wintermans, CEO van Royal Agio Cigars, zegt in een toelichting: “Het was geen gemakkelijke beslissing. We hebben een fantastisch bedrijf met zeer betrokken medewerkers en loyale zakelijke relaties waarvan sommige al meer dan 50 jaar met ons samenwerken. Maar de combinatie van beide bedrijven zal beter in staat zijn de financiële gevolgen van alsmaar toenemende wet- en regelgeving het hoofd te bieden. We zijn verantwoordelijk voor de continuïteit van Agio en zien onze beslissing op lange termijn als onvermijdelijk. Toen de koper zich bij ons meldde, zijn we constructieve gesprekken gestart over de voordelen en weerbaarheid die we als gecombineerde onderneming kunnen realiseren.”
Het Deense Scandinavian Tobacco Group A/S, sinds 2016 genoteerd aan Nasdaq Kopenhagen (voorheen Copenhagen Stock Exchange), is een wereldwijd opererende producent van sigaren, pijp- en fijngesneden tabak. Het heeft een portfolio van meer dan 200 wereldmerken (w.o. La Paz, Café Crème, Cohiba, Macanudo en W.O. Larsen) en van een aantal sterke lokale merken. De groep heeft 7650 medewerkers, hoofdzakelijk werkzaam in de Dominicaanse Republiek, Honduras, Nicaragua, Indonesië, Nieuw-Zeeland, Australië, Canada en de Verenigde Staten van Amerika.
Niels Frederiksen, CEO van Scandinavian Tobacco Group, voegt toe: “Met complementaire merken en een geografische voetafdruk die ons heel goed past, is Royal Agio een fantastische match voor onze bestaande business. Ik ben zeer verheugd en trots tegelijk dat wij deze belangrijke stap in het overnameproces hebben gezet. Royal Agio is een bedrijf dat uitstekend wordt gemanaged en zich kenmerkt door prachtige merken, een sterke bedrijfscultuur en een rijke historie. Ik kijk uit naar het moment dat ik leiding mag geven aan onze gecombineerde business die onze klanten, waar ook ter wereld, een zeer aantrekkelijk keuze aan sigaren van de allerhoogste kwaliteit biedt.”
De komende tijd is het in alle geledingen van het bedrijf ‘business as usual’. “We richten ons nu op een goede dialoog met de ondernemingsraden en personeelsvertegenwoordigingen binnen ons bedrijf en zetten vanzelfsprekend in op een uiterst zorgvuldige communicatie met onze medewerkers”, aldus Wintermans.
###



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL