Vestia en Deutsche Bank bereiken schikking

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 12/07/2019 15:22
Op vrijdag 12 juli 2019 zijn Vestia en Deutsche Bank een definitieve overeenkomst aangegaan omtrent de afwikkeling van alle vorderingen met betrekking tot de tussen hen gesloten derivatentransacties. Als onderdeel van de schikking betaalt Deutsche Bank een bedrag van EUR 175 miljoen aan Vestia zonder erkenning van enige aansprakelijkheid. Vestia en Deutsche Bank doen over en weer afstand van alle vorderingen in verband met deze derivaten-transacties. De procedure tussen Vestia en Deutsche Bank was sinds 2016 aanhangig bij de High Court of Justice in Londen. Met deze schikking komt een einde aan het geschil tussen Deutsche Bank en Vestia.

Wij zijn tevreden met het resultaat, € 175 miljoen is een fors bedrag en levert een mooie bijdrage aan het financieel herstel. Vestia spant zich in om schade te verhalen op diegenen die direct of indirect hebben bijgedragen aan het derivatendebacle. Waar mogelijk worden schikkingen getroffen. Procedures voor de rechter zijn namelijk kostbaar, vergen een lange doorlooptijd en de uitkomsten zijn lang niet altijd zeker.

Vestia kwam in 2012 in de problemen omdat zij niet meer over genoeg liquiditeiten beschikte om onderpand te storten wegens de negatieve marktwaarde van de uit de hand gelopen derivatenportefeuille. Om een faillissement af te wenden zijn op 18 juni 2012 de derivaatcontracten met tien banken voor een bedrag van bijna EUR 2 miljard afgekocht.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL