Innovaties van studenten tijdens HAS Food Experience

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 13/04/2019 07:13
Ruim 200 studenten van HAS Hogeschool presenteerden begin februari op de jaarlijkse Food Experience hun innovatieve concepten, zoals een volledig composteerbare koffiebeker of een vegetarische ovensnack met algen als ingrediënt.

HAS Hogeschool in Den Bosch organiseert jaarlijks de HAS Food Experience. Zo'n 200 aanstormende foodprofessionals presenteerden daar op 5 februari hun vinding aan de meer dan 1500 bezoekers, schrijft vakblad Voedingsindustrie in het artikel 'Jong talent'. Naast een opsomming van de winnaars van de challenges, krijgt een aantal studenten in het artikel de gelegenheid hun vinding toe te lichten.

Composteerbare koffiebeker
Mick Assies presenteerde een volledig composteerbare koffiebeker. Hij ontwikkelde de beker op basis van koffiedrab en bindmiddel. De grootste uitdaging tijdens het ontwikkelproces lag voor Assies in het vinden van de juiste ingrediënten, zodat de bekers naast biologisch afbreekbaar ook vocht- en temperatuurbestendig zouden zijn. Assies hoopt dat de consument die deze beker in handen krijgt, bewuster gaat nadenken over zijn consumptie- en wegwerpgedrag.

Groentebroodsnack
Een groep van vier studenten, Jiska Maarsen, Jeroen van der Leeden, Niels Goudswaard en Jeroen Mulder, werd uitgedaagd om een snack met een krokante korst te ontwikkelen zonder te hoeven frituren. Zij ontwikkelden een korst op basis van brood. Al doende kwamen ze tot een nieuwe snack: de groentebroodsnack.

Zoutwateralgen
Het project van Karen Dirks, Kevin van Kuijk, Raisa Hupsel, Fokke Cornelissen en Susan Ardts werd gewaardeerd met een gedeelde publieksprijs. Zij ontwikkelden een kruidenbouillonpoeder en een vegetarische ovensnack waarin zoutwateralgen als ingrediënt verwerkt zijn. Hun doel is om zoutwateralgen toegankelijker te maken voor de consument. Algen vormen namelijk een waardevolle grondstof voor menselijk voedsel. De algen kunnen duurzaam worden geproduceerd, zijn rijk aan eiwitten en kunnen zo een vervanger zijn van dierlijk eiwit. De andere publieksprijs ging naar de duurzame droge worst die Ivo van Dijk ontwikkelde.

zie & lees verder op
https://www.groenkennisnet.nl/nl/groenkennisnet/show/Innovaties-van-studenten-tijdens-HAS-Food-Experience.htmBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL