FrieslandCampina rondt tweede overname in Verenigde Staten af

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 21/12/2018 12:05
De Nederlandse Koninklijke FrieslandCampina N.V. verwerft de activiteiten van Best Cheese Corporation USA., importeur en verkoper van speciale kazen in de Verenigde Staten. Samen met de eerder deze maand aangekondigde acquisitie van Jana Foods zal deze overeenkomst de positie van FrieslandCampina op de Amerikaanse consumentenmarkt verder versterken.

Best Cheese Corporation, met het hoofdkantoor in het district Westchester in New York, is een importeur en leverancier van speciale kazen van goede kwaliteit, waaronder bekende merken als Parrano, Robusto, Melkbus en verschillende Gouda-soorten, gemaakt van koeien-, geiten- of schapenmelk.

Roel van Neerbos, President FrieslandCampina Consumer Dairy: “Als onderdeel van onze transformatie-strategie blijven we ons richten op het leveren van het beste product om aan de behoeften van de consument te voldoen. Het Amerikaanse continent is voor ons een strategische groeimarkt. Door Best Cheese en Jana Foods over te nemen, kunnen we onze kaasactiviteiten in de regio verder uitbreiden.”

Willem Jan Rote, voormalig eigenaar Best Cheese, zegt: “De combinatie van de positie van Best Cheese in de VS als een gevestigde leverancier van speciale kaas en de kracht van Friesland Campina als toonaangevende leverancier van Dutch Cheese, zal het succes van onze merken Parrano, Robusto en Melkbus naar een hoger niveau tillen.”

Best Cheese zal volledig worden geïntegreerd in de FrieslandCampina Consumer Dairy U.S.A.-activiteiten. De voormalige aandeelhouders van Best Cheese, waaronder de Nederlandse investeringsmaatschappij Antea, blijven niet betrokken bij het bedrijf. In augustus heeft FrieslandCampina de acquisitie van Best Cheese Holland aangekondigd. Inmiddels is dat onderdeel van FrieslandCampina. Financiële details over deze transactie worden niet bekendgemaakt.

+
Leden-melkveebedrijven FrieslandCampina laten massaal koeien weiden

Nederlandse zuivelsector en leden-melkveebedrijven FrieslandCampina bereiken 2020 sectordoelstelling weidegang

Twee jaar eerder dan beoogd, is de doelstelling van de Nederlandse zuivelsector van 81,2 procent weidegang bereikt. Dit ondanks de extreem droge zomer. Een resultaat waar de sector trots op is. Dankzij actieve begeleiding kozen nog eens 303 leden-melkveebedrijven van FrieslandCampina ervoor in 2018 te starten met weiden.

Frans Keurentjes, voorzitter Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A.: “We kunnen er als sector ontzettend trots op zijn dat het ons wederom is gelukt het aantal koeien in de wei te laten groeien en dat we daarmee de sectordoelstelling van 2020 nu al hebben bereikt. Vooral omdat de ongewoon warme en droge zomer van 2018 het weiden en het graslandbeheer flink bemoeilijkte. Dat we er in geslaagd zijn, heeft te maken met het vakmanschap van de Nederlandse melkveehouder. Bovendien is het zo dat ze graag bijdragen aan de zichtbaarheid van de koe in het Nederlandse landschap. De bereidheid van de consument om daar iets extra’s voor te betalen, geeft een extra stimulans.”

Over weidegang

Een grazende koe is een onderdeel van het Nederlandse cultuurlandschap en wordt door de maatschappij zeer gewaardeerd. FrieslandCampina stimuleert leden-melkveehouders om hun koeien en jongvee te weiden. Om weidegang aan te moedigen beloont FrieslandCampina zijn ledenmelkveehouders, wanneer zij hun melkkoeien ten minste 120 dagen per jaar minimaal 6 uur per dag in de wei laten grazen. De melkveehouders ontvangen hiervoor een weidegangtoeslag van 1,50 euro per 100 kilo melk.
Weidemelk is voor de consument herkenbaar aan het weidemelk-logo dat op de verpakkingen van veel zuivelproducten staat.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL