32 Agrifoodlabs op de kaart

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 19/12/2018 13:37
Voor het analyseren en verbeteren van food of foodprocessen zijn er in Nederland 32 agrifoodlabs bekend. Al deze labs staan op een digitale kaart.

Innovatieve ondernemers en bedrijven die hun producten willen testen, optimaliseren en verder verbeteren kunnen terecht in 32 agrifoodlabs in Nederland. Deze laboratoria zijn gespecialiseerd in het analyseren en verbeteren van food of foodprocessen. Zo zijn er proefbedrijven die teelt van gewassen testen of nieuwe stalconcepten. Maar er zijn ook echte laboratoria waar voedingsproducten kunnen worden geanalyseerd. Elk lab heeft zijn eigen specialiteit.

Onderzoek
Het samenwerkingsverband City Deal 'Voedsel op de stedelijke agenda' heeft 32 agrifoodlabs verzameld op een digitale kaart. Op die kaart vind je van elk lab een korte beschrijving. Op wie richt het lab zich? Wat doen ze? Welke faciliteiten bieden ze? Zo kun je zien welk lab microbiologisch onderzoek uitvoert, of waar praktijkproeven worden uitgevoerd. Van elk lab is een link opgenomen die je leidt naar de website van het betreffende lab.

Onderwijsinstellingen
Ook onderwijsinstellingen maken deel uit van die agrifoodlabs zoals het HAS Consumerlab in Den Bosch. Dat lab kan consumentenonderzoek doen zoals het uitvoeren van interviews, smaaktesten, enquĂȘtes of brainstormsessies. In FlevoCampus Almere werken lectoren, studenten en docenten samen van Aeres Hogeschool en het AMS Institute, een samenwerkingsverband Technische Universiteit Delft en Wageningen University & Research. Ze kunnen onderzoek uitvoeren om kennisvragen van ondernemers te beantwoorden. En in het Makerslab in Ede, een 'technisch experimenteerlab voor ondernemers en jong talent', werken een tiental onderwijsinstellingen samen.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL