Budget Horizon Europa stijgt naar € 120 miljard

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 14/12/2018 15:56
Met een grote meerderheid heeft het Europees parlement deze week een resolutie aangenomen voor het verhogen van de Horizon 2020 begroting tot € 120 miljard en extra maatregelen voor participatie van het MKB, vrouwen en achterlopende EU-landen.

Horizon Europe is de opvolger van het meerjarige onderzoeksprogramma Horizon 2020, gericht op de jaren 2021-27. Het parlement vraagt om een ??verhoging van het programmabudget van € 36,5 miljard, zoals de Europese Commissie voorstelde, tot € 120 miljard in 2018-prijzen (€ 135,25 miljard in actuele prijzen).

Europarlementsleden willen bovendien tot € 2,5 miljard extra steun voor het midden- en kleinbedrijf (MKB/KMO), via subsidies voor incrementele innovatie. De resolutie introduceert ook innovatieve maatregelen, zoals het verbreden van beurzen om Europese onderzoekgebieden te versterken en het verkleinen van de wetenschappelijke en technologische kloof tussen de lidstaten.

Concurrentie

Volgens Christian Ehler, de Duitse rapporteur voor het voorstel voor de implementatie van Horizon Europe, is de begrotingstoename tot € 120 miljard euro het minimum om ervoor te zorgen dat de Europese industrie concurrerend blijft ten opzichte van de Verenigde Staten en China. Dan Nica, de Roemeense rapporteur voor het voorstel Horizon Europe – Kaderprogramma zegt hierover: ‘Horizon Europa moet niet alleen ambitieuzer zijn, maar ook eenvoudiger, duidelijker en toegankelijker om de administratieve belasting te verminderen en een eerlijke en objectieve deelname van alle onderzoeks- en innovatieteams in de hele EU bevorderen.’

Het Europees Parlement is nu klaar om onderhandelingen te starten met EU-lidstaten. De leden van het Europees Parlement willen een snel akkoord over het meerjarig financieel kader, om de ernstige tegenslagen te voorkomen van een late goedkeuring van de nieuwe programma’s.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL