FrieslandCampina neemt kaasimporteur Jana Foods over in de Verenigde Staten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 05/12/2018 08:38
Koninklijke FrieslandCampina N.V. neemt de in de VS gevestigde importeur en distribiteur Jana Foods over. De overname versterkt de positie van FrieslandCampina in de verkoop van Nederlandse speciaalkazen aan de Amerikaanse consument.

“Deze acquisitie ondersteunt onze strategie om te investeren in groei. Deze investering past in onze strategie om onze kaasactiviteiten te laten groeien en versterkt onze positie in Noord- en Zuid-Amerika. Met deze deal kunnen we consumenten een breder portfolio van innovatieve producten bieden voor de Amerikaanse markt “, zegt Roel van Neerbos, President FrieslandCampina Consumer Dairy.

Jana Foods importeert en verkoopt de Nederlandse kaas van FrieslandCampina in de Verenigde Staten, samen met andere kazen uit het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Australië, Ierland en andere landen. Het bedrijf is al vele jaren een belangrijke strategische partner van FrieslandCampina in de Verenigde Staten. Het heeft bijgedragen aan het vestigen van een sterke positie voor de internationale kaas van FrieslandCampina met de distributie van de merken Kroon, A Dutch Masterpiece en Gayo Azul.

De producten van FrieslandCampina in de Verenigde Staten bestaan uit een breed assortiment geïmporteerde Nederlandse speciaalkazen, van milde, gerijpte en gerookte Gouda tot Edam. Ook Zwitserse Emmentaler en Geitenkaas behoren tot het assortiment. Verkrijgbaar in verschillende formaten van wielen, broden en stukken tot plakjes, snacks en geraspt. Specialiteitskaasmerken van FrieslandCampina in de Verenigde Staten zijn te vinden op de delicatessenafdelingen van supermarkten, in speciaalzaken en in grootwinkelbedrijven.

Jana Foods zal worden geïntegreerd in de FrieslandCampina Consumer Dairy U.S.A.-activiteiten. Dan Lynch, voormalig eigenaar en CEO van Jana Foods, blijft betrokken bij het bedrijf als Vice President Imports en Senior Commercial Advisor. Financiële details over deze transactie worden niet bekendgemaakt.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL