Drie Nederlandse pensioenfondsen treden toe tot hypotheekmandaat Dynamic Credit, brengt totaal naar meer dan EUR 10,5 miljard

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 04/12/2018 11:35
Drie Nederlandse pensioenfondsen zijn toegetreden tot het Nederlandse hypotheekinvesteringsprogramma van Dynamic Credit, dat gebruik maakt van het bijBouwe-label. Ook hebben een aantal bestaande pensioenfondsbeleggers hun inleg in het programma verhoogd, waardoor het gecommitteerd vermogen van Dynamic Credit’s hypotheekmandaten is gestegen naar meer dan EUR 10,5 miljard.

Vermogensbeheerder en direct lendingbedrijf Dynamic Credit biedt pensioenfondsen een alternatief voor beleggen via de reguliere hypotheekfondsen. In het hypotheekinvesteringsprogramma van Dynamic Credit kunnen pensioenfondsen zelf de segmenten kiezen waarin ze willen beleggen, en hebben ze volledige controle over het rentebeleid, acceptatiecriteria en productkenmerken.

Daan Potjer, Dynamic Credit’s COO: “Wij zien een trend in de markt. Meer pensioenfondsen tonen een toenemende interesse in investeren via hypotheekmandaten, in plaats van reguliere hypotheekfondsen. Recent commentaar van De Nederlandse Bank lijkt hier aan bijgedragen te hebben."

De Nederlandse Bank (DNB) heeft aangegeven dat Nederlandse pensioenfondsen in control moeten zijn bij hun beleggingen in hypothecaire leningen, de rationale van deze belegging, governance en met name de liquiditeitsopties van dit soort beleggingen.

Potjer: “De recente nieuwe toetreding van drie pensioenfondsen, samen met aanvullende toezeggingen van bestaande pensioenfondsen in het programma, tonen aan dat het Dynamic Credit-mandaat een populaire optie is voor Nederlandse pensioenfondsen. Het aanbieden van liquiditeitsopties, bijvoorbeeld via onze Hypotheek obligatie, is cruciaal voor beleggers in Nederlandse hypotheekleningen. Asset Liability Management (ALM), kapitaalvereisten en beleggersvoorkeuren zullen de komende 30 jaar veranderen. Een belegger moet de mogelijkheid hebben om zijn exposure aan te passen en Dynamic Credit biedt dit aan.

Het hypothekenprogramma van Dynamic Credit biedt een reeks liquiditeitsopties, en heeft maatregelen getroffen waardoor beleggers altijd in control zijn van hun investering. Dit geeft pensioenfondsen en andere institutionele beleggers meer governance over hun hypotheekportefeuille.

Bart van der Noord, Institutional Sales Manager van Dynamic Credit: “Voor een pensioenfonds is het cruciaal om in control te zijn van hun beleggingen, zeker voor hypotheekleningen, die van nature niet liquide zijn. Omdat er een goede match tussen assets en liabilities nodig is, zoeken institutionele beleggers steeds vaker naar een op maat gemaakte portefeuille, waar ze alleen die segmenten kiezen, waarin ze echt willen beleggen. We hebben geconstateerd dat pensioenfondsen zich in het algemeen meer richten op langere rentevast perioden en verzekeringsmaatschappijen meer op lagere risicoklassen.”Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL