Diversen BAM Holding berichten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 29/10/2018 16:05
AM start verkoop Watertuinen op Landgoed Merici in Bergen.

Bergen, 29 oktober 2018 - Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM start woensdag 31 oktober de verkoop van 33 woningen in het deelplan Watertuinen op Landgoed Merici in Bergen. Het oude kloosterlandgoed Ursulinen wordt getransformeerd naar de woonbuurt Landgoed Merici, waar in totaal 85 woningen worden gerealiseerd. Het aanbod in deze laatste fase op het landgoed, betreft zowel vrijstaande, twee-onder-een-kapwoningen als rijwoningen.

Gebiedsontwikkeling Landgoed Merici

Het honderd jaar oude kloosterlandgoed Ursulinen ligt aan de zuidkant van Bergen aan de Nesdijk. Op het landgoed zijn verschillende deelplannen – met een mix van huur en koop – ingebed in de bestaande fraaie groene en parkachtige omgeving. Het aanbod van het plan Watertuinen omvat dertien vrijstaande, veertien twee-onder-een-kap- en zes eengezinswoningen. De woningen liggen op kavels die in grootte variëren van 168 m2 (rijwoning) tot en met 1.098 m2 (vrijstaand) met woonoppervlaktes vanaf 129 m2 tot en met 165 m2. Prijzen zijn vanaf € 427.000,- tot en met circa € 850.500,- v.o.n. Op het landgoed zijn op dit moment zes woningen en twaalf koop- en 34 huurappartementen gerealiseerd. Na oplevering van de 33 woningen is het totale plan afgerond.

'Meet & Greet'

Woensdag 7 november wordt een 'Meet & Greet' georganiseerd. Tijdens deze gelegenheid kunnen belangstellenden vragen stellen aan het aanwezige verkoopteam en documentatie verkrijgen. Zij zijn van harte welkom van 16.00 tot 18.30 uur op het Landgoed aan de Nesdijk 31 in Bergen.

Gelukkig leven

Belangstellenden zijn in een vroeg stadium in de gelegenheid gesteld mee te denken over de ontwerpen en indelingen van de 33 woningen in de fase Watertuinen. Architect Bart Duvekot van Architectenbureau Duvekot ontwierp, net als de eerder gerealiseerde boswoningen, ook de woningen voor Watertuinen en heeft zich hiervoor laten inspireren door Le Corbusier en Bauhaus. Deze zijn net als de boswoningen modernistisch vormgegeven, bescheiden van vorm met veel aandacht voor licht en uitzicht naar buiten. Bewoners hebben zo vanuit hun woonkamer het gevoel dat het hele landgoed bij hun huis hoort.

AM geeft met Landgoed Merici invulling aan een van haar kernthema’s ‘’Gelukkig Leven”. Door het vroegtijdig afstemmen van de plannen, ontwerpen en woonsferen met potentiële kopers ontstaat op Landgoed Merici een woonmilieu dat beantwoordt aan de wensen van de toekomstige bewoners. De modern vormgegeven woningen hebben de mogelijkheid voor een slaapprogramma op de begane grond en bieden door de grote raampartijen een fraaie lichtinval en een vrij uitzicht op de omliggende natuur.

EN

Bunnik, 29 oktober 2018 – BAM Lux, een dochteronderneming van het Waalse BAM-bedrijf Galère, heeft in combinatie met Victor Buyck Steel Construction van het Luxemburgse ministerie van Infrastructuur (Ministère du Développement durable et des Infrastructures) opdracht verworven voor de bouw van een brug in Ettelbrück. Het BAM-aandeel bedraagt € 8 miljoen.

Het project voorziet in de bouw van een 185 meter lange oeververbinding over de Sure-rivier en een spoorlijn. De verkeersbrug, die wordt vernoemd naar de legendarische Amerikaanse generaal Patton, wordt gedragen door de landhoofden en twee stalen pijlers. Het bijna 1.100 ton zware brugdek van cortenstaal wordt op een oever geprefabriceerd en vervolgens via de pijlers en hulppijlers naar de overzijde geschoven.

Tot de werkzaamheden behoort tevens de aanleg van een duiker en kabelkokers onder de rivier en de spoorlijn. Het project wordt naar verwachting in het voorjaar van 2021 afgerondBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL