FrieslandCampina ontvangt goedkeuring van EU en GRAS-status voor het nieuwe Humane Melk Oligosacharide-ingrediënt 2’-FL

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 09/05/2018 13:29
Het nieuwe Humane Melk Oligosacharide (HMO) ingrediënt, 2’-fucosyllactose (2’-FL), is officieel erkend om te worden gebruikt in kindervoeding op zowel de Europese als de Amerikaanse markt. Het ingrediënt is door de EU goedgekeurd als nieuw voedingsingrediënt en heeft van de Food and Drug Administration (FDA) in de Verenigde Staten de GRAS-status (‘Generally Recognised as Safe’ – algemeen erkend als veilig) gekregen. Deze autorisaties zijn een belangrijke stap voorwaarts in de doelstelling van FrieslandCampina DOMO om eind dit jaar de eerste Humane Melk Oligosacharide op de markt te brengen.

HMO’s zijn niet-verteerbare koolhydraten en zijn na lactose en vet het meest voorkomende bestanddeel van moedermelk. Tot op heden zijn er meer dan 200 verschillende varianten geïdentificeerd in moedermelk1 en 2’-FL komt hiervan het meest voor. Recent klinisch onderzoek heeft uitgewezen dat 2’-FL een sleutelrol speelt bij de bescherming en bevordering van de gezondheid van pasgeborenen2, en dat het met name invloed heeft op het immuunsysteem. Daarnaast is gebleken dat de toevoeging van 2’-FL aan kindervoeding veilig is en goed wordt verdragen3,4. Volgens FrieslandCampina DOMO blijft borstvoeding altijd de beste keuze, maar als dit niet mogelijk is, vormt de toevoeging van HMO’s aan kindervoeding een belangrijke ontwikkeling in goede voeding voor jonge kinderen.

Aafke Keizer, Managing Director FrieslandCampina DOMO: “Dankzij onze 75 jaar ervaring in kindervoeding hebben wij een veilig en soepel verlopend productieproces op kunnen zetten waarmee wij de hoogwaardigheid van een product als 2’-FL kunnen garanderen. DOMO is de marktleider in oligosachariden en heeft een uitgebreide portefeuille met ingrediënten voor kindervoeding. 2’-FL sluit hier perfect bij aan en wij helpen hiermee onze klanten de nieuwe generatie kindervoeding te ontwikkelen.”

2’-FL is het resultaat van een wereldwijd samenwerkingsverband tussen FrieslandCampina DOMO en het Amerikaanse Glycosyn. Zij bundelen hun expertise om nieuwe ingrediënten te ontwikkelen voor kindervoeding. FrieslandCampina DOMO produceert 2’-FL en het ingrediënt wordt op de markt gebracht onder de naam Aequival. Het is het eerste product in een reeks HMO’s die de onderneming in de nabije toekomst verwacht te introduceren.

In Italië wordt op dit moment een 2’-FL-productielocatie gebouwd, waardoor aan het eind van dit jaar grootschalige productie mogelijk is. Het ingrediënt is met behulp van de gepatenteerde technologie van Glycosyn ontwikkeld volgens de hoogste normen voor kindervoeding en zal wereldwijd verkrijgbaar zijn.

Godert Zijlstra, Business Development Director HMOs: “Onze eerste HMO, Aequival 2’-FL, is eind 2018 verkrijgbaar. In onze geavanceerde nieuwe productfaciliteiten ontwikkelen en lanceren we de komende jaren een breed scala aan HMO’s.

Dit sluit aan bij onze doelstelling om kinderen een goede start te geven. Na decennialang kennis te hebben opgedaan op het gebied van kindervoeding en oligosachariden is een nieuw en uitdagend tijdperk aangebroken in de ontwikkeling van baanbrekende innovaties in onze sector.”

[1] German et al., 2008
2 Bode, 2012
3 Marriage et al., 2015
4 Puccio et al., 2017

. .





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL