Model portefeuille
Rendement portefeulle
+12.035 %

Rendement AEX
+33.325 %

Startdatum
01-01-2009

Startwaarde portefeuille € 74082.37

Startwaarde AEX
€ 245.94


Laatste update:
29-01-2010

Biobased en biologisch afbreekbare coating stap dichterbij

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 28/07/2017 16:28
Binnen het project Hyper Bio Coat werken verschillende partijen samen aan een nieuwe biobased en biologisch afbreekbare coating, die kan worden toegepast voor alle soorten plastic verpakkingen. Het project dat mede wordt gefinancierd door het Bio-based Industries Consortium, zorgt ervoor dat plastic producten een langere levensduur krijgen en dat er de CO2-footprint kleiner wordt.

Vandaag de dag wordt voedsel steeds vaker in plastic verpakkingen verkocht. Hygiëne, houdbaarheid en beschikbaarheid van deze producten worden als normaal gezien. Maar deze verpakkingen dragen in zeer grote mate bij aan de wereldwijde vervuiling. Daarom is een Europees consortium van twaalf instanties binnen het project HyperBioCoat met dit probleem aan de slag gegaan.

De coating zorgt ervoor dat huidige biobased verpakkingen sterker worden, waardoor ze beter toepasbaar zijn. Het zorgt ervoor dat de verpakkingen langer meegaan en dringt de CO2-uitstoot terug doordat de basis wordt gebaseerd op hernieuwbare materialen. Volgens Dr. Stefan Hanstein, coördinator van het project: ‘De uitdaging in dit project is om bio-afbreekbare verpakkingen barrière-doorbrekende eigenschappen mee te geven. Deze innovatie wordt gedragen door het combineren van het high-performance ORMOCER® concept met oligomere hemicellulose grondstoffen. Het resultaat zal een impact hebben op de vraag vam de verpakkingsindustrie naar biobased en bio-afbreekbare verpakkingen.

Het project, dat in 2016 van start ging, wordt gecoördineerd door het Duitse Fraunhofer Institut ISC en ontvangt financiering vanuit het Bio Based Industries Joint Undertaking onder het Europese Horizon 2020 research en innovatie programma.

lees verder op
http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/horizon-2020?ns_source=google&ns_mchannel=cpc&ns_campaign={campaign}&ns_linkname={adgroup}&gclid=EAIaIQobChMI2N7_pI-p1QIVY7XtCh1S5w2bEAAYBCAAEgIAv_D_BwE

Horizon 2020 | Onderzoek en Innovatie
Horizon 2020 is het programma van de Europese Commissie om Europees onderzoek en innovatie te stimuleren. Het totaalbudget voor de periode 2014-2020 is ongeveer €80 miljard .Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL