Model portefeuille
Rendement portefeulle
+12.035 %

Rendement AEX
+33.325 %

Startdatum
01-01-2009

Startwaarde portefeuille € 74082.37

Startwaarde AEX
€ 245.94


Laatste update:
29-01-2010

‘Groeiende verpakkingsindustrie staat voor flinke uitdagingen’

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 10/05/2017 10:32
De Nederlandse verpakkingsindustrie kan door meer te investeren in een circulaire aanpak voor zo’n 70 tot 105 miljoen euro aan grondstoffen per jaar besparen. Dat schrijf ABN Amro in een rapport over de Nederlandse verpakkingsindustrie.

Volgens de bank is Nederland goed op weg als het gaat om het behalen van de recyclingdoelstellingen voor bijna alle verpakklingsmaterialen. In 2015 werd al driekwart van alle verpakkingen gerecycled. Maar uit onderzoek blijkt dat er grote verschillen zitten tussen de verschillende materialen. Zo worden vrijwel alle metalen verpakkingen gerecycled, maar zien we slechts 51 procent van de kunststof verpakkingen terug. Een zeer goed resultaat internationaal gezien concludeert de bank, maar het kan nog veel beter. ‘Producenten zouden recycling als uitgangspunt moeten nemen bij het ontwerp van verpakkingen, bijvoorbeeld door verpakkingen zo te ontwerpen dat ze beter hervulbaar en herbruikbaar zijn. Ook het beperken van kunststofvarianten, kleurstoffen en additieven zorgt voor een verbeterde recyclebaarheid en daarmee tot waardebehoud.’

Consument
Daarnaast moeten producenten ook beter inspelen op de veranderende wensen van consumenten, zo schrijft de bank. Bijvoorbeeld op het gebied van biobased verpakkingen. ‘Dat vergt technologische vernieuwing in de vorm van investeringen in materiaalkennis en nieuwe machines. Voor kleinere ondernemingen is het moeilijk om daar zelfstandig aan te voldoen. We verwachten dan ook een verdergaande consolidatie in de Nederlandse verpakkingsindustrie, met veel interesse vanuit buitenlandse investeerders’, stelt Roderick Vos, Sectoranalist Industrie van ABN AMRO.

Groeiende markt
ABN Amro verwacht dat de Nederlandse verpakkingsindustrie in 2017 en 2018 respectievelijk met 2 en 1,5% groeit. Dat zorgt voor een omzetstijging van circa 6,3 miljard euro in 2016, naar 6,5 miljard euro in 2018. Deze groei komt door aantrekkende consumentenbestedingen, de sterke toename van online retail-verkopen en de aanhoudende groei van de export. De Nederlandse verpakkingsindustrie staat volgens ABN Amro voor een aantal flinke uitdagingen.

lees verder op
https://insights.abnamro.nl/2017/05/nederlandse-verpakkingsindustrie-groeit-in-2017-en-2018/Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL