TKH breidt geografische positie uit voor parkeeroplossingen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 29/07/2013 08:34
TKH maakt bekend dat zij overeenstemming heeft bereikt met betrekking tot de overname van 100% van de aandelen in Park Assist, gevestigd in New York City (USA) Park Assist is een innovatief vision-technologiebedrijf dat zich richt op technologie-oplossingen op het gebied van parkeerbeheer, met vestigingen in New York City (USA), Australië en Verenigd Koninkrijk. Met de overname van Park Assist breidt TKH haar geografische positie in Noord-Amerika en Australië uit en verwerft ze specifieke video analytics-technologie voor de parkeermarkt, hetgeen een fraaie toevoeging is aan haar bestaande technologieën voor parkeeroplossingen.

Park Assist maakt in haar oplossingen gebruik van eigen ontwikkelde video analytics-technologie, gericht op het monitoren van parkeerplaatsen en op het stroomlijnen van verkeer in parkeergarages waardoor de efficiency, het gebruik en de aantrekkelijkheid van het parkeren toeneemt.Door toegang te verkrijgen tot de technologieën van de TKH-groep is Park Assist in staat om complete parkeeroplossingen in haar bestaande markten aan te bieden. Via het TKH-netwerk en onze sterke geografische aanwezigheid in Europa en Azië is het voor Park Assist mogelijk om een versnelling aan te brengen in de groei en uitbreiding van haar marktpositie in deze gebieden.

Alexander van der Lof, CEO van technologiebedrijf TKH: "De technologieën van TKH en Park Assist vullen elkaar goed aan en de combinatie zal een versnelling aanbrengen in de groei van TKH en Park Assist. De gecombineerde technologieën maken het voor parkeerbeheerders mogelijk hun winstgevendheid te vergroten en spelen in op de trend voor parkeergarages voor gedifferentieerde parkeertarieven en een grotere klanttevredenheid. Beide bedrijven hebben al geruime tijd succesvol samengewerkt, hebben ondermeer de ‘LED-Lightpipe Park Assist’ gezamenlijk ontwikkeld en hebben elkaar ondersteund in het verwerven van nieuwe marktposities.”

Richard Joffe en Daniel Cohen, CEO’s van Park Assist: “De toetreding van Park Assist tot de TKH-groep biedt unieke kansen voor beide bedrijven. De combinatie van de innovaties van beide bedrijven leveren geweldige synergievoordelen op voor zowel onze teams, onze klanten en de markt. De TKH-strategie sluit naadloos aan op die van Park Assist waardoor wij onze aanwezigheid in de sensormarkt kunnen uitbreiden.”

Park Assist realiseert met 36 medewerkers (FTE) een omzet van ruim € 15 miljoen op jaarbasis. De activiteiten zullen binnen TKH deel uitmaken van het subsegment vision & security systems binnen het business-segment Building Solutions.

De overname zal uit de beschikbare middelen worden gefinancierd. Verwacht wordt dat de overname van Park Assist vanaf het derde kwartaal 2013 positief zal bijdragen aan de winst per aandeel van TKH.

Haaksbergen, 29 juli 2013




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL