TenCate en US Army RDECOM gaan tweede fase in van meerjarig technologie-evaluatieprogramma TenCate ABDS(TM) active blast countermeasure system.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 13/10/2014 08:03
TenCate Advanced Armor USA en het US Army Research, Development en Engineering Command (RDECOM) hebben een meerjarige overeenkomst gesloten voor samenwerking in onderzoek en ontwikkeling (CRADA) om het TenCate ABDS(TM) active blast countermeasure system te beoordelen als inzittendenbescherming van soldaten. Dit gebeurt onder leiding van het Tank Automotive Research, Development en Engineering Center (TARDEC) van het Amerikaanse leger en met hulp van andere RDECOM-bureaus. Het technologie-evaluatieprogramma gaat nu zijn tweede fase in. Hierin kan worden vastgesteld dat deze beschermingsoplossing robuust is en geschikt om het aantal verwondingen te verminderen en het leven van militairen te sparen.

Door de RDECOM-brede samenwerking kunnen de ingenieurs van TenCate aantonen dat het TenCate ABDS(TM) active blast countermeasure systeem de bemanning van gevechts- en tactische voertuigen kan beschermen tegen de verwoestende gevolgen van exploderende mijnen, bermbommen en geïmproviseerde explosieven (IED's). Het technologie-evaluatieproces van RDECOM stelt vast dat de TenCate ABDS(TM) active blast countermeasure system-oplossingen robuust zijn qua design en prestaties en geschikt om verwondingen te verminderen en het leven van militairen te sparen.

Geïmproviseerde explosieven
IED's zijn uitgegroeid tot het meest gebruikte wapen van rebellerende krachten en de belangrijkste oorzaak zijn van ernstige verwondingen in de laatste tien jaar op het strijdtoneel in Irak en Afghanistan. In 2006 heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie de Joint Improvised Explosive Device Defeat Organization (JIEDDO) opgericht om mogelijkheden te onderzoeken waarmee IED's kunnen worden voorkomen, geïdentificeerd en onschadelijk gemaakt. Het Amerikaanse leger is sterk gericht op deze doelstelling. In 2013 heeft het agentschap TenCate Advanced Armor uitgenodigd deel te nemen aan deze belangrijke taak.

Het minimaliseren van de inslagenergie
Het TenCate ABDS(TM) active blast countermeasure system kan levens redden en verwondingen die inherent zijn aan missies aanzienlijk terugbrengen door het minimaliseren van de energieoverdracht van de inslag op de bemanning. Het systeem minimaliseert de versnelling en lancering van het voertuig en de terugval. CRADA maakt gebruik van de mogelijkheden en expertise van de verschillende technische RDECOM-centra. Er vindt een geïntegreerde aanpak plaats bij het testen en ontwikkelen van de eigenschappen van het systeem. Dit bespoedigt de volledige ontwikkeling en certificering van het niveau van technologische paraatheid voor toekomstig gebruik op militaire platforms.

Levensreddende technologie
'Het Amerikaanse leger heeft een duidelijke visie op de bescherming van de bereden troepen', zegt Mark Edwards, directeur TenCate Advanced Armor USA. 'TenCate heeft belangrijke levensreddende technologieën ontwikkeld. We hebben ons verplicht tot dit hoogstaande "soldaatoverlevings"-programma en zijn vastbesloten aan elke gewenste militaire specificatie te voldoen om onze troepen snel en veilig deze beschermingsoplossing te bieden.'

Schaalbaar op uiteenlopende platforms
Het TenCate ABDS(TM) active blast countermeasure system, dat door een speciaal team van specialisten binnen TenCate Advanced Armor USA is doorontwikkeld, heeft aangetoond de overlevingskansen te vergroten. Testen van derden illustreren dat verminderde energieabsorptie en een geringere verheffing en terugval van het voertuig het aantal verwondingen kan verminderen, de hersteltijden verkorten en de missie effectiever kan maken. Het TenCate ABDS(TM) active blast countermeasure system biedt gewichts-, ruimte- en kostenreductie. Het is eenvoudig achteraf in te passen in een breed scala van nieuwe of bestaande platforms. Bovendien is het opmerkelijk goed schaalbaar voor aanpassing aan veranderende dreigingen.

TenCate Advanced Armor USA
Newark (Ohio), Verenigde Staten van Amerika, maandag 13 oktober 2014



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL