TenCate boekt belangrijke Amerikaanse defensieorder van 30 miljoen US dollar

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 16/04/2014 08:05
TenCate Advanced Armor USA in Newark (Ohio), Verenigde Staten van Amerika, is door General Dynamics Ordnance and Tactical Systems, de hoofdaannemer voor het Ground Mobility Vehicle (GMV) van het US Army Special Operations Command (SOCOM), geselecteerd om de GMV 1.1 bepantseringoplossing te leveren. Deze order heeft een waarde van ongeveer 30 miljoen US dollar. Opbrengsten zullen worden gegenereerd in de komende drie tot vier jaar. De eerste productie zal starten in de tweede helft van 2014.

Het Pentagon kende General Dynamics Ordnance and Tactical Systems een contract toe van 562 miljoen US dollar voor het Ground Mobility Vehicle (GMV 1.1). SOCOM is voornemens om circa 1.300 GMV's aan te schaffen in de komende 6 jaar, ter vervanging van de huidige SOCOM-vloot van gespecialiseerde High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicles (HMMWV's).

Complete survivability-oplossing voor voertuigen
TenCate Advanced Armor biedt volledige bepantsering van voertuigen en overlevings-oplossingen voor de bemanning van tactische en gevechtsvoertuigen. Door gebruik te maken van een breed scala aan bepantseringmaterialen en -technologieën, bieden de overlevingsproducten van TenCate ondermeer lichtgewicht passieve bepantsering en geavanceerde actieve bodemplaatbescherming tegen bermbommen. "We zijn enorm enthousiast dat we nu deel uitmaken van het team van General Dynamics Ordnance and Tactical Systems. Het Ground Mobility Vehicle platform is een perfect platform voor onze lichtgewicht bepantseringoplossingen", aldus Mark Edwards, directeur van TenCate Advanced Armor in de Verenigde Staten van Amerika. "Het GMV-programma is zeer zeker een belangrijk onderdeel van toekomstige ondersteunende technologieën voor de United States Army Special Forces, en we zijn trots te kunnen deelnemen aan een dergelijk belangrijk programma." De GMV bepantseringoplossing van TenCate bestaat uit de primaire voertuigbepantsering inclusief transparante bepantsering. TenCate zal de bepantsering ontwerpen en vervaardigen en deze aan General Dynamics Ordnance and Tactical Systems leveren als een complete set die klaar is voor installatie.

Orderboek van projecten
Deze order van General Dynamics Ordnance and Tactical Systems maakt deel uit van een totale orderportefeuille van projecten van meer dan 100 miljoen US dollar, die TenCate Advanced Armor verwacht te ontvangen in 2014. Opbrengsten uit dit orderboek zullen gedurende de komende vier jaar worden gegenereerd.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL