Koninklijke Ten Cate NV : Koninklijke Ten Cate NV neemt eerste digitale inkjetmachine in gebruik

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 02/07/2013 08:09
Textieltechnologieconcern Koninklijke Ten Cate nv heeft op maandag 1 juli de eerste productiemachine voor digitale veredeling op basis van inkjettechnologie in gebruik genomen. Drs Theo Rietkerk, gedeputeerde Economie, Energie en Innovatie van de provincie Overijssel, stelde de machine in werking bij TenCate Protective & Outdoor Fabrics op de bedrijfslocatie in Nijverdal. De ingebruikname markeert de officiële overgang van analoge naar digitale veredeling van technisch textiel.

Met de digitale veredeling van textiele substraten kunnen andere danwel nieuwe eigenschappen worden aangebracht voor bestaande producten, waardoor productmodificaties ontstaan, die voldoen aan de toenemende dynamiek van klantenwensen. Digitale inkjettechnologie stelt TenCate in staat tot on-demand levering en mass customization op basis van een flexibel, duurzaam en kostenefficiënt productieproces. Industriële toepassing van inkjettechnologie binnen de technischtextielindustrie betekent een aanzienlijke besparing op water, energie, chemicaliën, zoals kleurstoffen en pigmenten.

Ir Loek de Vries, bestuursvoorzitter en CEO van TenCate, stelt: 'Het gaat bij digitale inkjettechnologie om technologische innovatie, een van de hoekstenen van het businessmodel van TenCate. Deze baanbrekende innovatie is de drijvende kracht achter nieuwe activiteiten van TenCate. Het is de aanjager van nieuwe mogelijkheden om te blijven voldoen aan veranderende behoeften en verwachtingen van eindgebruikers'.

Deze digitale inkjetmachine is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Reggiani Macchine, Xennia Technology en TenCate binnen het kader van Europese innovatieprogramma's. Het onderzoek naar en de ontwikkeling van de digitale inkjetmachine is de afgelopen jaren mogelijk gemaakt door de ondersteuning van de Europese Unie, het European Technology Platform for the Future of Textiles and Clothing, de provincie Overijssel, Universiteit Twente en de regio Twente.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL