TMG neemt kennis van ongevraagd en onrealistisch bod Talpa

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 15/06/2017 07:19
TMG handhaaft steun aan bod Mediahuis en VP Exploitatie voor beste toekomst TMG en haar stakeholders
Amsterdam, 14 juni 2017 - Telegraaf Media Groep N.V. (“TMG”) heeft kennis genomen van het biedingsbericht dat gisteravond door Talpa Holding N.V. (“Talpa”) gepubliceerd werd. Hiermee brengt Talpa een formeel openbaar bod op TMG uit, vlak voor het verstrijken van de aanmeldingstermijn (15 juni om 17.40 uur) van het door TMG gesteunde en aanbevolen bod van Mediahuis en VP Exploitatie. Na eerste bestudering van het bod van Talpa handhaaft de Raad van Commissarissen, tevens tijdelijk belast met het bestuur van TMG, zijn aanbeveling en steun voor het bod van Mediahuis en VP Exploitatie vanwege de overtuigende strategie, de dealzekerheid van het bod, de faire en zekere prijs en de niet-financiële voorwaarden zoals toegelicht in het op 19 april jl. gepubliceerde Position Statement van TMG.

Bij bestudering van het bod van Talpa heeft de Raad van Commissarissen moeten vaststellen dat het bod van Talpa niet wezenlijk veranderd is ten opzichte van eerdere indicatieve voorstellen van Talpa, en daarmee, zoals eerder aangegeven, niet realistisch is. In een gisteren gepubliceerd persbericht hebben Mediahuis en VP Exploitatie beide opnieuw bevestigd hun aandelen in TMG niet aan Talpa te zullen verkopen. Hierdoor zal Talpa niet ten minste 50% van de aandelen in TMG kunnen verkrijgen. Dit minimumpercentage is door Talpa als voorwaarde gesteld voor gestanddoening van het bod.

TMG constateert dat de voorwaarden en de strategische en non-financiële aspecten van het bod van Talpa onduidelijk en onuitgewerkt zijn. Verder zijn deze voorwaarden in veel opzichten materieel onvoldoende en niet in het belang van TMG, de toekomst van haar onderneming en haar stakeholders. Zo wordt door Talpa geen inzicht geboden in de strategische intenties ten aanzien van de kernactiviteiten van TMG. Evenmin wordt inzicht geboden in de samenstelling van het bestuur en de raad van commissarissen van TMG na eventuele gestanddoening. De door Talpa eenzijdig geformuleerde non-financiële voorwaarden, zoals ten aanzien van het behoud van werkgelegenheid, de toekomstige financiering van de onderneming en executiekracht en de bescherming van minderheidsaandeelhouders, zijn in veel gevallen onvoldoende en er ontbreekt zelfs een gebruikelijk mechanisme om de naleving van de voorwaarden af te kunnen dwingen.

Een voorwaarde van het bod van Talpa is dat tenminste 50% van de aandelen en certificaten in TMG aan Talpa wordt overgedragen. Nu Mediahuis en VP Exploitatie wederom hebben bevestigd hun belang van 60% in TMG niet aan Talpa te zullen verkopen, kan deze voorwaarde bij voorbaat niet worden vervuld. Talpa kan daardoor geen meerderheidsbelang in TMG verwerven en Talpa is daarmee niet verplicht om aan het eind van de aanmeldingstermijn van haar bod op 14 augustus 2017 het bod gestand te doen en aandeelhouders van TMG daadwerkelijk de door Talpa geboden prijs te betalen. Betaling van de door Talpa aan de aandeelhouders in het vooruitzicht gestelde biedprijs van EUR 6,50 is daarmee hoogst onzeker.

Aandeelhouders die overwegen hun aandelen aan Talpa aan te bieden lopen de betaling van de door Mediahuis en VP Exploitatie in het vooruitzicht gestelde biedprijs van EUR 6,00 mis. Na gestanddoening van het bod door Mediahuis en VP Exploitatie kan betaling van de biedprijs volgende week verwacht worden.

TMG is sinds de beëindiging van de gesprekken met Talpa en de daaropvolgende publieke aankondiging door TMG op 5 maart jl. van de totstandkoming van het Merger Protocol met Mediahuis en VP Exploitatie niet meer door Talpa benaderd. Wel heeft Talpa vervolg gegeven aan de enquêteprocedure en heeft zij op 15 mei jl. een aanvullend verzoekschrift bij de Ondernemingskamer ingediend. Op 10 juni jl. heeft Talpa een persbericht uitgebracht waarin zij mededeelt het verzoek om een enquête bij TMG in te trekken. Met het uitbrengen van het biedingsbericht brengt Talpa nu vlak voor het verstrijken van de aanmeldingstermijn van het door TMG gesteunde en aanbevolen bod van Mediahuis en VP Exploitatie eenzijdig een ongevraagd bod uit.

Met de totstandkoming van het Merger Protocol met Mediahuis en VP Exploitatie is TMG verzekerd van de uitvoering van de door haar ingezette en door Mediahuis onderschreven strategie. Daarbij neemt TMG in aanmerking dat het besluit om het Merger Protocol met Mediahuis en VP Exploitatie aan te gaan de steun heeft van de COR en van de redactieraden, dat de ACM goedkeuring aan het bod van Mediahuis en VP Exploitatie verleend heeft en dat de algemene vergadering van TMG op 1 juni jl. alle besluiten in het kader van het bod van Mediahuis en VP Exploitatie genomen heeft. Tevens voelt TMG zich gesteund door het oordeel van de Ondernemingskamer dat er geen reden is om te twijfelen aan de juistheid van het beleid van TMG in de context van de biedingen.

Aandeelhouders hebben tot 15 juni 17.40 uur om hun aandelen aan te bieden onder het bod van Mediahuis en VP Exploitatie. Na gestanddoening van het bod door Mediahuis en VP Exploitatie zal de onzekerheid rond TMG zijn weggenomen en kan in harmonie verder gewerkt worden aan de toekomst van TMG.

De Raad van Commissarissen van TMG zal in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving haar formele standpunt over het bod van Talpa en de voorwaarden daarvan op korte termijn openbaar maken.

Dit is een openbare aankondiging van Telegraaf Media Groep N.V. ingevolge artikel 17, paragraaf 1 van de Europese Marktmisbruik Verordening (596/2014).

Over Telegraaf Media Groep
Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) is één van de grootste Nederlandse mediabedrijven, met sterke merken als De Telegraaf, DFT, Telesport, Metro, Autovisie, Privé en VROUW; het online videoplatform Telegraaf VNDG; regionale dagbladen zoals het Noordhollands Dagblad en de Gooi- en Eemlander; digitale merken zoals GeenStijl, Dumpert en Gaspedaal; Classic FM en - via een strategische samenwerking met Talpa - de landelijke radiozenders Sky Radio, Radio Veronica, Radio 538 en Radio 10. Daarnaast hebben we merken en titels die zich richten op entertainment of e-commerce (o.a. GroupDeal). Via Keesing Media Group zijn we marktleider in Europa in puzzelbladen en digitale puzzels. De missie van TMG is om consumenten 24 uur per dag, 7 dagen per week te voorzien van hoogwaardige, gepersonaliseerde en relevante content op het gebied van nieuws, sport en entertainment, via alle denkbare distributievormen. Voor meer informatie over TMG ga naar www.tmg.nl.

Zie: http://nieuws.tmg.nl/tmg-neemt-kennis-van-ongevraagd-en-onrealistisch-bod-talpa/


--------------------------------------------------------------------------------



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL