Geht OPG naar Gehe (Duitsland)

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 02/04/2002 06:52
Wij schreven al eerder over OPG (Farmaceutische groothandelaar en beheerder van apotheken 117 stuks eind 2001) heeft goede resultaten behaald over het jaar 2001. Dit was wel incl. bate en lasten (bate 21,3 milj. en lasten 2,3 milj.) en kwam men uit op EUR 69,3 +37%.
De AVA is op 10 april en er wordt een dividend van EUR 1,35 voorgesteld (1,30). Er rest dan een slotdividend van EUR 0,90 (na aftrek interimdividend).
De koers van OPG is het laatste halfjaar steeds beetje bij beetje opgelopen. Wij denken en dat geeft OPG zelf ook toe, dat een overname niet is uitgesloten. Het Duitse GEHE wordt al langer genoemd en zou een uitstekende kandidaat zijn. OPG heeft het grootste belang in Nederland en dan Polen. OPG was een Cooperatie en heeft deze vorm pas losgelaten en dan gaat de besluitvorming eenvoudiger.
Toch is de koers van het aandeel nog niet hoog, want er zit een goede marge in de business van OPG. Op levering van stoma's en incontinentieproducten zit meer dan 10% en aan de levering producten via de apotkeek zitten de beste marges, die in de branche te behalen zijn. Geen verlies aan marges via tussenhandel.
Zelf denkt OPG dit jaar door haar sterke positie in de zorgmarkt en een krachtige ontwikkeling van de ORFE Groep een 8 tot 10% hoger resultaat te behalen. De slotkoers was ruim 44 euro en dat is nog inclusief het dividend over 2001 (slot 0,90).
Wij blijven positief op OPG, overname (?) en goede verwachtingen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL