OPG rondt openbaar bod op aandelen van Poolse dochteronderneming Orfe af

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 06/09/2005 07:56
Op 2 september heeft OPG Groep N.V. ("OPG") haar openbaar bod op alle uitstaande aandelen van ORFE S.A. ("Orfe") afgerond. Orfe is een farmaceutische distributie- onderneming en exploiteert tevens apotheken in Polen. In reactie op het bod zijn door aandeelhouders 1.031.592 aandelen aangeboden.

De overdracht van de aandelen zal naar verwachting plaatsvinden op 7 september en de betaling twee dagen later, waarna OPG officieel eigenaar van de aandelen wordt. OPG biedt PLN 19,00 (gelijk aan € 4,78 op basis van de wisselkoers per 2 september) in contanten per Orfe-aandeel. Dit komt neer op € 4,9 miljoen in totaal. Het bod was aangekondigd op 12 juli 2005.

Na overdracht van de aandelen en tezamen met de aandelen in Orfe gehouden door dochteronderneming Orphe Holdings Limited (78% eigendom van OPG) heeft OPG een economisch belang in Orfe van 75 % en 92 % van het stemrecht. Voor de beslissing om de notering van Orfe aan de beurs in Warschau te beëindigen, is een meerderheid nodig van 80% in de aandeelhoudersvergadering van Orfe. De beëindiging van de notering zal naar verwachting binnen enkele maanden zijn beslag krijgen.

Achtergrond
OPG’s aanwezigheid in Polen is een strategische keuze. OPG heeft vertrouwen in de Poolse markt als groeimogelijkheid voor de langere termijn en zal in de markt blijven investeren, vooral waar dit haar positie in het retailsegment versterkt. Het beëindigen van de beursnotering en het verwerven van volledige zeggenschap geeft OPG meer flexibiliteit bij de strategische ontwikkeling van Orfe.
Bron : OPG Groep




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL