Neways boekt hogere omzet en orderintake in eerste kwartaal

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 11/04/2019 08:41
Son, 11 april 2019 – Neways Electronics International N.V. (Euronext: NEWAY) (“Neways” ofwel de “Onderneming”) maakt vandaag de trading update bekend over het eerste kwartaal (Q1) eindigend op 31 maart 2019.

HOOFDPUNTEN
Netto-omzet € 132,9 miljoen in Q1-19, een stijging van 8,7% jaar-op-jaar
Orderintake neemt toe met 31,8% in Q1-19 met name door sterke vraag vanuit automotive
Vooruitzichten 2019 gehandhaafd: Neways verwacht hogere netto-omzet en bedrijfsresultaat in 2019 ten opzichte van 2018
KERNCIJFERS
image


ONTWIKKELINGEN EERSTE KWARTAAL
In het eerste kwartaal is de netto-omzet met 8,7% jaar-op-jaar gestegen. De stijging was volledig autonoom. Hogere omzetbijdragen werden met name gerealiseerd in de sectoren semiconductor, automotive en industrial. De omzet in de sector medical lag op ongeveer hetzelfde niveau als in Q1-18.

De orderintake steeg in het eerste kwartaal met 31,8% jaar-op-jaar, met name door een sterke vraag uit de automotive sector naar systeemoplossingen voor elektrische auto’s. De vraag in andere sectoren liep goed door. De book-to-bill ratio kwam ultimo maart 2019 uit op 1,51. Het orderboek steeg naar € 372,2 miljoen, een stijging van respectievelijk 32,1% ten opzichte van ultimo maart 2018 (€ 281,8 miljoen) en 22,4% ten opzichte van ultimo 2018 (€ 304,0 miljoen). De stijging is met name het gevolg van een hogere vraag in de sector automotive waarbij het huidige orderboek bovendien een grotere zichtbaarheid reflecteert.

CEO STATEMENT
Huub van der Vrande: “De omzet en het orderboek hebben zich in het afgelopen kwartaal goed ontwikkeld. Vooral vanuit de sector automotive blijft de vraag naar met name e-car systeemoplossingen hoog. Het orderboek is goed gevuld, alhoewel we hier en daar terughoudendheid zien in de markt als gevolg van de ontwikkelingen op macro-economisch niveau. De sterke vraag en het hoge activiteitenniveau in combinatie met de schaarste op de markt voor componenten en aanloop van nieuwe projecten blijft net als vorig jaar zorgen voor druk op de organisatie. Dat betekent dat we scherp en gedisciplineerd moeten blijven om de orderpatronen van onze klanten op een efficiënte wijze te kunnen volgen. Voor heel 2019 zijn we goed gepositioneerd om een hogere netto-omzet en hoger bedrijfsresultaat te realiseren dan in 2018.”

EINDEBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL