Nedap en OSRAM gaan samenwerken om connected lighting de nieuwe standaard te maken

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 09/03/2018 11:43
Nedap en OSRAM kondigen vandaag officieel hun samenwerking aan. Armaturen voorzien van OSRAM DEXAL™-drivers zijn nu eenvoudig te combineren met het Luxon connected lichtmanagement platform van Nedap. Beide partijen nemen het voortouw in de overgang naar een duurzamere economie door de voordelen van Connected Lighting te ontsluiten voor de markt. De samenwerking geeft klanten de kans om hun duurzaamheidsdoelstellingen versneld te realiseren.

Jeroen Somsen, marktgroepleider van Nedap Light Controls: “Door strategische samenwerkingen met toonaangevende partijen als OSRAM kunnen verlichtingsarmaturen nu voor een fractie van de kosten uiterst eenvoudig worden geïntegreerd in slimme verlichtingsoplossingen. Deze met het internet verbonden oplossingen leveren flinke additionele besparingen op zowel energie- als onderhoudskosten. Toepassingen van Lighting as a Service zullen zich versneld ontwikkelen door de mogelijkheden van Connected Lighting. Op deze manier profiteert de markt van alle facetten van Connected Lighting.”

Elegant en slim
Door de combinatie van OSRAM DEXAL™ en Nedap Luxon kunnen diverse armatuurtypen eenvoudig worden verbonden met het Luxon lichtmanagementplatform. Hannes Wagner, senior productmanager bij OSRAM: “De OSRAM DEXAL™-technologie is een generieke interface, waarmee communicatie tussen de driver en het ‘slimme onderdeel’ in de armatuur mogelijk is. De Luxon IoT Node van Nedap, die de armaturen verbindt met het lichtmanagementplatform, zorgt samen met de DEXAL™-technologie voor een elegante en slimme armatuuroplossing die uiteraard aan alle voorschriften voldoet. Deze compatibiliteit resulteert in een eenvoudig te implementeren oplossing die aansluit bij de groeiende vraag naar connected apparaten.”

Over Nedap Luxon
Nedap Luxon is een online lichtmanagementplatform dat duurzaamheidsinitiatieven verbindt met financiële doelstellingen. Door verlichting toe te spitsen op de behoefte van de gebruiker, brandt verlichting alleen waar en wanneer nodig. Daarnaast geeft het systeem inzicht in prestaties en verbruik, wat toekomstige optimalisaties en proactief onderhoud mogelijk maakt. Met behulp van verschillende dashboards stelt Nedap gebruikers in staat alle bedrijfsvestigingen online binnen één systeem te beheren. Luxon is eenvoudig te combineren met elk gewenst verlichtingssysteem.

Over OSRAM
OSRAM is een toonaangevende hightechmultinational die al meer dan 110 jaar bestaat, gevestigd in het Duitse München. Wij richten ons hoofdzakelijk op halfgeleidertechnologie. Onze producten zijn in diverse toepassingen te vinden, van virtual reality tot zelfrijdende auto’s en van smartphones tot slimme en connected verlichtingsoplossingen in gebouwen en steden. OSRAM verbetert de kwaliteit van leven voor personen én gemeenschappen, en doet dat met de eindeloze mogelijkheden die het licht te bieden heeft. Dankzij de innovaties van OSRAM kunnen mensen over de hele wereld niet alleen meer zien, maar ook beter communiceren, reizen, werken en wonen. OSRAM heeft wereldwijd ongeveer 26.400 mensen in dienst en behaalde in boekjaar 2017 (30 september) een omzet van ruim € 4,1 miljard. Het bedrijf is genoteerd aan de beurzen van Frankfurt en München (ISIN: DE000LED4000; WKN: LED400; handelssymbool: OSR). Meer informatie vindt u op www.osram.com



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL