Van Lanschot Kempen trading update: derde kwartaal 2018

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 02/11/2018 07:49
- Goed resultaat in het derde kwartaal
- Client assets nemen toe tot € 84,9 miljard
- AuM stijgen naar € 70,4 miljard door onder meer € 1,2 miljard netto-instroom
- Fully loaded CET1-ratio komt uit op 20,6%

Van Lanschot Kempen publiceert vandaag de trading update over het derde kwartaal van 2018.

Constant Korthout, Chief Financial & Risk Officer van Van Lanschot Kempen: 'We zijn tevreden over het resultaat van het derde kwartaal. De provisie-inkomsten stijgen dankzij een toename van onze assets under management (AuM) en wederom een goed kwartaal bij Merchant Banking. Ten opzichte van de eerste twee kwartalen ligt het kostenniveau zoals verwacht lager, onder meer geholpen door seizoenseffecten. Daarnaast versterkt de ruim € 10 miljoen verkoopopbrengst van ons minderheidsbelang in Ploeger Oxbo het resultaat van dit kwartaal.

Onze client assets stijgen in het derde kwartaal naar € 84,9 miljard. De AuM nemen toe tot € 70,4 miljard, met name door een totale netto-instroom van € 1,2 miljard die is gerealiseerd bij Private Banking en Asset Management.

Het positieve sentiment bij Private Banking zet door en dit komt tot uiting in de netto-instroom van AuM. We werken continu aan het verbeteren van onze wealth managementpropositie. Afgelopen maanden zijn al onze klanten geïntroduceerd op de nieuwe online omgeving 'Mijn Van Lanschot'. Daarnaast is Van Lanschot Private Service voor beleggingsadviesklanten gelanceerd. Hiermee krijgen zij toegang tot exclusieve dienstverlening op het gebied van onder meer lifestyle, travel en healthcare.

De klantaantallen bij Evi nemen verder toe. Evi heeft in het derde kwartaal haar nieuwe product Evi Go gelanceerd, waarmee online beleggen nu nog laagdrempeliger en eenvoudiger is. Dankzij de eenvoudige onboarding kan iedereen in drie simpele stappen van start als belegger.

Asset Management draagt sterk bij aan de netto-instroom van het beheerd vermogen. Deze netto-instroom is gerealiseerd bij fiduciair management, terwijl er uitstroom was bij onze beleggingsstrategieën.

Dankzij diverse kapitaalmarkttransacties heeft Merchant Banking een goed kwartaal achter de rug. De in juli verkregen licentie om als underwriter op te treden in aandelenemissies op de Amerikaanse beurzen heeft direct tot successen geleid. Het Life Sciences-team was betrokken bij de kapitaalmarkttransacties van Galapagos en Argenx in de Verenigde Staten. Verder zijn de teams onder meer betrokken geweest bij de Spaanse vastgoedtransactie van Azora en de beursgang van Tritax Eurobox in het Verenigd Koninkrijk.

De voorgestelde kapitaalteruggave van € 1,50 per aandeel is in oktober goedgekeurd door onze aandeelhouders en zal naar verwachting op 19 december worden uitgekeerd. Na aftrek van de voorgenomen kapitaaluitkering van in totaal circa € 60 miljoen en dankzij een afname van onze risicogewogen activa komt de fully loaded CET1-ratio[1] uit op 20,6%.'

FINANCIËLE AGENDA
19 december 2018 Voorgenomen betaaldatum kapitaaluitkering
21 februari 2019 Publicatie jaarcijfers 2018
24 april 2019 Publicatie trading update eerste kwartaal 2019

Over Van Lanschot Kempen
Als wealth manager is Van Lanschot Kempen, met haar merknamen Van Lanschot, Evi en Kempen, actief in Private Banking, Asset Management en Merchant Banking, met als doel het behoud en de opbouw van vermogen van haar klanten. Van Lanschot Kempen, genoteerd aan Euronext Amsterdam, is de oudste onafhankelijke financiële instelling van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737.

vanlanschotkempen.com

tijd 09.28
Van Lanschot EUR 22,40 +80ct vol.58.407

Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL