Q1: Kas Bank Gedegen winstgevendheid en innovatie- programma op koers + kort verslag AVA van 25 apr.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 25/04/2018 08:00
Totaal nettoresultaat van EUR 2,7 miljoen
Baten bedragen EUR 25,0 miljoen
Bedrijfslasten zijn EUR 21,6 miljoen
Solvabiliteit (kapitaalratio) en liquiditeitsratio blijven sterk.

In het eerste kwartaal bedroegen onze baten EUR 25,0 miljoen (Q4 2017: EUR 24,0 miljoen) en onze bedrijfslasten EUR 21,6 miljoen (Q4 2017: EUR 21,3 miljoen). Het totaal nettoresultaat is EUR 2,7 miljoen (Q4 2017: EUR 2,2 miljoen). In lijn met onze verwachtingen worden de baten beïnvloed door consolidatie binnen het institutionele klantsegment. De bedrijfslasten werden in het eerste kwartaal beïnvloed door jaarlijkse bijdrage aan het resolutiefonds van EUR 1,3 miljoen en additionele investeringen in innovatie. Derhalve is de winstgevendheid stabiel in vergelijking met de afgelopen kwartalen. Ons vooruitzicht voor 2018 blijft ongewijzigd.

Kerncijfers
In EUR Q1 2108 Q4 2017 Q3 2017 Q2 2017 Q1 2017
Baten miljoen 25,0 24,0 26,9 25,3 28,3
Bedrijfslasten* miljoen 21,6 21,3 21,0 20,8 21,6
Nettoresultaat miljoen 2,7 2,2 4,4 3,4 5,1
* Inclusief reorganisatievoorziening (Q4 2017: EUR 1,9 miljoen)

IFRS 9 is van toepassing vanaf 1 januari 2018. Zoals vermeld in ons jaarverslag, is de impact op onze balans, winst- & verliesrekening en eigen vermogen beperkt.

We boeken vooruitgang bij de uitvoering van ons innovatieprogramma. Vandaag testen we ons eerste, op blockchain gebaseerd, product tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Daarnaast hebben we onze samenwerking met SimCorp versterkt voor de ontwikkeling van een geïntegreerd beleggings- en administratieplatform. Deze samenwerking stelt ons in staat nog beter in te spelen op de vraag naar onze sourcing propositie voor institutionele beleggers.

Kas Bank EUR 10,22 -36ct vol. 101.667

Wij waren in de AVA van de Kas Bank.

Hier een kort verslag van de AVA te Amsterdam Ten kantore van de Vennoot.
Om ca. 11.30 uur opende een goed leidende Voorzitter Dhr P.J.C. Borgdorff de Vergadering van Aandeelhouders en nam eerste de bekende zaken door. Daarna kreeg de CEO dhr S.A.J v. Katwijk het woord.
Het was een 2017 geweest van HERBOUW van de Kas Bank op strategisch gebied.
Druk met de snelheid van veranderingen in de Financiële wereld en dan moet je als Effectenbank snel schakelen.
Wij richten ons op 4 punten voor de toekomst
1, Custodian = The term custodian may refer to: Person who has responsibility for or looks after something, such as a museum, financial assets, or a culture or tradition;; Janitor, a person who cleans, maintains, provides security and initiates repairs or makes minor repairs to buildings;. A nickname for association football's goalkeeper and ...

2, Sourcing = Global sourcing, a procurement strategy aimed at exploiting global efficiencies in production. Insourcing, a process of contracting a business function to someone else to be completed in-house. Low-cost country sourcing, a strategy for acquiring materials from countries with lower labour and production costs.
Vooral vermogen boven de 20 mailjard, die zorgen voor groei en stabiele inkomsten en zijn meestal voor langere periodes.

3, Kas Bank Lab. Een nieuwe interne ontwikkeling voor klanten die in de toekomst voor inkomsten gaan zorgen o.a. mogelijkheden, derivaten Lab.

4, Goed rond kijken in de wereld waar kansen liggen/aanbieden en eventueel het doen van kleine overnames gericht op groei.

Kas Bank is dus niet zorgeloos, maar de nieuwe ontwikkelingen in de financiële markten bieden volop kansen.
Vooral In Engeland & Duitsland, want in onze eigen Thuismarkt Nederland weten ze al(lees de klanten) wie de Kas Bank is.
Het beleggen en het verzorgen van de Vermogens van o.a. Pensionfondsen en Verzekeraars is onze specialiteit. Vooral de steeds meer toenemen eisen van regelgeving vragen om kennis van zaken en die heeft de Kas Bank in Huis!
Waarom de verhuizing naar hier en waar is het geld geïnvesteerd?

Het oud pand aan de Spui o.a de kluisruimte werd nauwelijks meer gebruikt en het pand is goed verkocht,
Alle gelden zijn in de Kas Bank en de nieuwe vorm van strategie geïnvesteerd, want dat moet ook voor de continuïteit(lees de gezondheid & groei) van de Kas Bank gaan zorgen. Dus herbouw van 't verdien model in nieuwe klanten & grote beleggers.

ICT, die afdeling is weggedaan, maar totaal werken er nog ca. 50 ICT'ers bij de Kas Bank en die zorgen voor een juiste ontwikkeling van nieuwe & gekoppelde systemen.

Risico's van de grote partijen waarvoor Kas Bank werkt.
Die risico's worden met partijen zo goed mogelijk doorgenomen en eventueel afgedekt, besproken wie de lasten zal dragen.
Het dividend rendement is hoog door de lage prijs van het aandeel Kas Bank. over 2017 EUR 0,64ct p.a. er is reeds EUR 0,33 betaal. Het slotdividend is betaalbaar op 3 mei a.s. in cash.

Hoe kijkt de Kas bank tegen de MiFiD II aan.
Totaal gezien moet het een bescherming geven. Maar toen onze vertegenwoordiger het volgende naar voor bracht over die bescherming, dat in hun ogen nihil is, want het doorgeven van alle transacties van particulieren lost nauwelijks het probleem op.
Als wij teruggaan naar herinvoering van nummering, zoals in het verleden dat ook was bij fysieke aandelen, dan zijn geld & aandelen stromen eenvoudig te controleren. En dan hoeven geen transacties van wie dan ook naar de AFM doorgegeven worden. Want de Bitcoin(digitaal) hebben ook elk een uniek eigen nummer.
Daar moest de CEO ook erkennen dat dat de beste & simpelste oplossing zou zijn.

Dhr Icke vertrekt als commissaris en Mevr. Mr. T.L. Nagel werd benoemd als opvolger van dhr Ick.
Die werd vanuit de zaal bedankt voor zijn professionele inzet & rustige manier van zijn kennis uitdragen.

Doordat er qua aantal veel personeel is weggegaan, moest de Kas Bank toch op zoek maar behoudt van Kennis & kwaliteit, op sommige punten lukte dat en op sommige minder, maar dat heb je niet altijd in de hand.

Toch bieden(lees komen zelf langs) sommige goede krachten zich ook bij de Kas Bank aan en zo kunnen wij weer Kennis & kwaliteit weer op peil brengen.
De Kas bank is geen kwartaal gebonden bedrijf, wij werken aan kostenbesparingen en dan vraagt dat geduld & tijd.
Voor 2018 en latere jaren vraagt dat ook een strakke discipline. Ook heeft de Kas Bank 5 robots aan 't werk, voor werk dat eenvoudig de MENS kan vervangen.
Die hebben geen vakantie en ziektedagen. Al lag het ziekt verzuim ca. 1% hoger dan normaal, nu ca. 4%.

Alle stempunten werd aangenomen en komen(lees uitslag) over ca. 2 weken op de website van de Kas bank te staan, zie dan www.kasbank.com.
Een vernieuwde website.
Om ca. 13.50 slot de voorzitter de AVA, die volgend jaar samen met een andere commissaris herkiesbaar is, de vergadering

Daarna kon de Blockchain memo worden bekeken, die voor het eerst werd gebruikt.
Ook kon nog worden nagepraat onder het genot van een hapje & drankje.

Onze indruk is: "de wil om vooruit te gaan (lees werken & kansen benutten voor de Kas Bank) is er wel, maar hoe staat de markt(lees vraag van nieuwe klanten) daar tegenover"?
Het beste willen zijn in verslaglegging voor Grote belegger/Pensioenfondsen & andere partijen, biedt kansen, maar de Kas bank is niet de enige partij, State Street is ook van de partij en die zou de Kas Bank wel eens kunnen zien als prooi.

Of het hoge rendement anders houdbaar zal blijken, dat moet de tijd leren.
Dat is voor het Kas Management geen eenvoudige opdracht voor de toekomst.
Misschien dat Blockchain & Kas Lab voor verrassingen zou kunnen/moeten zorgen op winstgevend gebied.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL