HOLLAND COLOURS HALFJAAR RESULTAAT 2018/2019.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 26/10/2018 06:47
8% omzetgroei
- Omzet eerste halfjaar € 45,6 miljoen ten opzichte van € 42,4 miljoen in 2017/2018
- De grondstoffen markt blijft krap
- Operationeel resultaat op hetzelfde niveau als eerste halfjaar 2017/2018
- Nettoresultaat € 3,4 miljoen (eerste halfjaar 2017/2018: € 3,3 miljoen)

omzet van Holland Colours is in het eerste half jaar (April – September) uitgekomen op 45,6mln, dit is 8% hoger ten opzichte van vorig jaar ondanks € 0,8mln negatieve translatie effecten van de Amerikaanse dollar.
Deze omzetgroei is gerealiseerd in Europa en Azië door een combinatie van volume en prijs stijgingen. De omzet in Amerika loopt achter door lagere markt vraag.
Het eerste half jaar is de beschikbaarheid van bepaalde grondstoffen krap gebleven met bijbehorende prijsdruk. De totale brutomarge is gestegen naar €20,5mln (ten opzichte van € 19,4mln vorig jaar).
De operationele kosten zijn € 1,0mln gestegen door hogere personeelskosten (door het invullen van vacatures, welke sinds vorig jaar vacant waren), hogere consultancy kosten en negatieve koers effecten.
Het operationeel resultaat eindigde gelijk met vorig jaar op €4,6mln, terwijl het netto resultaat iets hoger is geëindigd op €3,4mln met een winst per aandeel van € 3,84 ten opzichte van € 3,79 in het eerste half jaar van 2017/2018.
Organisatorische wijzigingen
De overdracht van de CEO positie naar Coen Vinke is afgerond met zijn benoeming tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 12 juli 2018. Door de benoeming van Eelco van Hamersveld als CTO per dezelfde datum en de aanwezigheid van Margret Kleinsman, benoemd als CFO in 2015, bestaat de statutaire directie uit drie personen.
Omzetontwikkeling per focusmarket
Elke focusmarkt heeft bijgedragen aan de 8% omzetgroei. De groei in Bouw en Constructie was 2% terwijl de Verpakkingen het meeste heeft bijgedragen met 15% groei. Het marktsegment verf, siliconen en lijmen groeide met 6%.

De omzet in de Amerikaanse divisie bleef achter in elk segment terwijl Europa een groei heeft gerealiseerd in ieder segment. Azië liet een gevarieerd beeld zien met voornamelijk groei in Verpakkingen.

Europa
De divisie Europa kende een goede start van het jaar met een omzetgroei van 14% gedreven door prijsverhogingen in reactie op de gestegen grondstofprijzen. Elke focusmarkt heeft bijgedragen aan deze groei.
De brutomarge is verbeterd en ondanks gestegen operationele kosten (vooral personeelskosten) is het operationele resultaat geëindigd op €1,3mln met een ROS van 5,3% ten opzichte van 2,5% vorig jaar.
Amerika
De omzet voor divisie Amerika is 5% achtergebleven ten opzichte van vorig jaar (1% gemeten in de rapportagevaluta Amerikaanse dollar).
Een lagere brutomarge en hogere operationele kosten hebben geresulteerd in een vrij steile daling van het operationeel resultaat naar € 1,0mln ten opzichte van € 2,2mln vorig jaar.
Azië
De omzet van Azië is 8% hoger ten opzichte van vorig jaar waarbij slechts 2 segmenten achterbleven. De aan groei gerelateerde kosten hebben een gedeelte van de brutomarge geabsorbeerd waardoor het operationele resultaat eindigde op € 1,2mln ten opzichte van €1,0mln vorig jaar.
Kasstroom en financiering
De netto kasstroom over het eerste halfjaar bedroeg € 2,9mln negatief ten opzichte van € 3,8mln negatief vorig jaar.
Dit is onder andere verklaard door een stijging het werkkapitaal met € 4.2mln, gedreven door stijging van de handelsdebiteuren als ook een groei in veiligheidsvoorraden van grondstoffen in verband met de tekorten in de markt.
Betaalde belastingen waren lager dan vorig jaar (€ 0,7mln ten opzichte van € 1,0mln), terwijl de dividendbetaling is gestegen van € 2,6mln vorig jaar naar € 2,9mln dit jaar.
De investeringen zijn geëindigd op € 0,8mln versus € 1,2mln vorig jaar.
Het bedrijf is schuldenvrij gebleven.

Risicomanagement
Het risicobeheer zoals dat is toegesneden op de grootte en het ondernemende karakter van het bedrijf is een integrale taak van het management. De meeste significante risico’s waaraan de onderneming bloot wordt gesteld worden periodiek besproken en waar mogelijk gemitigeerd. Een dergelijk systeem kan niet de absolute zekerheid verschaffen voor het realiseren van de ondernemingsdoelstellingen, noch kan het voorkomen, dat zich gevallen voordoen van materiële vergissingen, schade, fraude of overtredingen van wettelijke voorschriften. In het jaarverslag 2017/2018 zijn de voornaamste strategische, operationele en financiële risico’s beschreven. Ten opzichte van de in het jaarverslag omschreven risico’s en onzekerheden zijn er in het eerste halfjaar van dit boekjaar geen belangrijke wijzigingen geweest. Er zijn ook in het eerste halfjaar geen materiële schades, fraudegevallen of overtredingen geconstateerd.
Board of Management statement
De Directie verklaart hierbij dat, voor zover haar bekend, de verkorte tussentijdse geconsolideerde halfjaarrekening per 30 september 2018, is opgesteld in overeenstemming met IAS 34 “Tussentijdse financiële verslaggeving” een getrouw beeld geeft van de activa, de passiva, de financiële positie en de winst van Holland Colours NV en de gezamenlijke in de consolidatie opgenomen ondernemingen. Dat het directie- halfjaarverslag zoals opgenomen op de pagina’s 1 tot en met 5 van dit halfjaarbericht een getrouw beeld geeft van de informatie vereist krachtens art. 5:25d leden 8 en 9 van de Wet op het financieel toezicht.
Vooruitzichten voor het tweede halfjaar 2018/2019
Evenals voorgaande jaren doet Holland Colours geen uitspraken over de verwachtingen naar de toekomst.
Apeldoorn, 25 oktober 2018

zie voor foto's etc. op https://hollandcolours.com/images/download/news/2018-2019/persbericht_holland_colours_halfjaarbericht_2018-2019_dutch.pdf



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL