Heijmans aan de slag met doorstroming en bereikbaarheid Oosterhout en Dongen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 09/01/2019 16:04
Heijmans gaat starten met het ontwerp en realisatie van het project ‘N629 Oosterhout – Dongen inclusief aansluiting A27’. Het project (Design & Construct) is onlangs definitief gegund door de Provincie Noord-Brabant.

Het project is aan Heijmans gegund vanwege een goede combinatie van prijs en kwaliteitsscore, de positieve uitstraling van het plan en de mate waarin stakeholders zijn betrokken. In het plan van Heijmans is de doorstroming op de N629 en bereikbaarheid optimaal geborgd, waardoor tijdens de werkzaamheden de N629 de meest aantrekkelijke route blijft voor het verkeer. Het project is een mooi voorbeeld van een succesvolle integrale aanpak waarin meerder disciplines binnen Heijmans zijn vertegenwoordigd.

Werkzaamheden
Belangrijkste onderdeel van de opdracht is de verbreding van de provinciale weg N629 over een lengte van ongeveer anderhalve kilometer en het verbeteren van de aansluiting ervan met de A27. Om de verbreding mogelijk te maken, wordt aan de zuidzijde van het bestaande viaduct over de A27 een volledig nieuw viaduct gebouwd. Daarbij wordt rekening gehouden met het onderliggende wegennet, landschap, ecologie en waterhuishouding. Verder worden verkeersregelinstallaties vervangen aan de westzijde en een ongelijkvloerse kruising gerealiseerd aan de oostzijde.

Planning
De opdracht ‘N629 – aansluiting A27’is onderdeel van een groter project waarin de gehele N629 wordt aangepakt en ook de leefbaarheid voor Dongen wordt vergroot. Heijmans heeft de opdracht gekregen voor realisatie van het noordelijk deel (‘fase 1’) van de N629 en de aansluitingen op de A27.

De aanbesteding voor fase 2 vindt op een later moment plaats. De voorbereidingen van fase 1 zijn reeds gestart, zodat de buitenwerkzaamheden in de zomer van 2019 kunnen beginnen. Zomer 2020 rijdt het verkeer over de 1e fase van de verbrede N629.

zie foto's en meer op
https://www.heijmans.nl/nl/nieuws/start-verbetering-doorstroming-en-bereikbaarheid-oosterhout-en-dongen/



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL