Tussenvonnis biedt uitgangspunten afronding project Wilhelminasluis Zaandam

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 31/10/2017 17:44
Gezamenlijk persbericht Heijmans en Provincie Noord-Holland

Zowel de provincie Noord-Holland als bouwbedrijf Heijmans konden de oorzaak van het probleem met het sluisontwerp niet voorzien. Dat oordeelt de Raad van Arbitrage voor de Bouw in een tussenvonnis in het geschil over het project Wilhelminasluis in Zaandam. Het tussenvonnis biedt uitgangspunten om het project samen af te ronden.

De voorziening die Heijmans met de jaarcijfers 2016 heeft genomen lijkt toereikend; de exacte financiƫle consequenties worden de komende periode uitgewerkt. Beide partijen blijven zich onverminderd inspannen om de uitvoeringswerkzaamheden snel te hervatten.

Over de technische uitvoering en planning van het project ontstond in 2014 verschil van inzicht. Nadat onderlinge gesprekken over ontwerp, voortgang en uitvoering vervolgens niet tot het gewenste resultaat leidden, besloten Heijmans en de provincie Noord-Holland de situatie voor te leggen aan de Raad van Arbitrage voor de Bouw.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL