Exact Software neemt Kooijman Software over

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 08/06/2005 19:51
Versterking marktaandeel bouwsector.
Exact Software verwacht overeenstemming te bereiken over de overname van Kooijman Software, een leidend softwarehuis met 3200 klanten in de bouw en educatiesector. Deze overname past in de strategie van Exact verder te groeien in specifieke branches zoals de bouw door te investeren in de kennis van de sector. Exact heeft in de bouwsector een marktaandeel van 25 procent op het gebied van financiële software en wil met deze overname de positie van zijn andere producten zoals Exact e-Synergy*, platform voor on-line communicatie en samenwerking, verder versterken. De overnamesom zal in contanten worden voldaan.

Kooijman Software is al 18 jaar dealer van Exact en werkt op dezelfde manier met moduleverkoop en onderhoudscontracten. Het bedrijf sluit daardoor naadloos aan op de Exact-organisatie. Kooijman Groep heeft ongeveer 1800 klanten in de Bouw-, Installatie en Architecten-Ingenieursmarkt. Het bedrijf heeft in totaal 83 medewerkers, verwacht over 2005 een omzet te realiseren van € 9 miljoen en is winstgevend. Kooijman groep zal onder het huidige management een zelfstandige divisie. gaan vormen binnen Exact Software Nederland.

Peter van Haasteren, Vice President Exact Holding N.V., zegt over de overname van Kooijman Groep: "Efficiëntie en afstemming van processen is bij bouwbedrijven belangrijk. Onze producten hebben daar een toegevoegde waarde. Met de specialistische pakketten en de gedetailleerde kennis van de markt die Kooijman Software in 45 jaar heeft opgebouwd kunnen we de bouwsector nog beter ondersteunen in het verhogen van hun rendement."

De bouwspecialisten van Kooijman Software vormen een zelfstandige nieuwe business unit in de strategische groep Exact Nederland, Enterprise. Binnen de Enterprise groep kent Exact al de Business Units logistiek, educatie, productie, financiële dienstverlening, verhuur & fieldservices en retail.

Onderdeel van Kooijman Software is Adviesbureau Sturkenboom. Het leerlingadministratie en registratiesysteem van Adviesbureau Sturkenboom,dat in de markt actief is onder de naam Kooijman ICT & Projectmanagement, wordt op 1400 scholen voor primair onderwijs gebruikt. Met Adviesbureau Sturkenboom versterkt Exact de positie in de onderwijsmarkt.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL