Vertrouwensbreuk met oprichters / grootaandeelhouders Exact

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 09/09/2004 07:38
Raad van Commissarissen Exact Holding N.V. kondigt aftreden aan zodra vervangers gevonden zijn, huidige CEO en CFO van

Exact treden terug per 15 oktober a.s.

Persbericht, donderdag 9 september, 2004

De Raad van Commissarissen van Exact Holding N.V. (EURONEXT: EXACT) deelt mee dat:
de gezamenlijke commissarissen zullen aftreden op het moment dat in hun opvolging is voorzien. Zij zullen daartoe in overleg treden met alle betrokkenen;
de huidige CEO Lucas Brentjens en CFO, Bert Groenewegen zullen per 15 oktober a.s. terugtreden als bestuurders van Exact Holding N.V.
Reden voor het bovenstaande is een niet oplosbaar gebleken fundamenteel verschil van inzicht over de manier waarop de onderneming bestuurd moet worden en een daarmee samenhangende vertrouwensbreuk tussen enerzijds de commissarissen en de huidige CEO en CFO van de onderneming en anderzijds de oprichters / grootaandeelhouders van Exact Holding N.V., onder wie de heer Eduard Hagens, die de meerderheid van de aandelen in Exact houden.

Bij het samenstellen van een nieuwe Raad van Commissarissen zal de huidige Raad van Commissarissen in overleg treden met alle betrokkenen en zo spoedig mogelijk, uiteraard met inachtneming van het wettelijke kader ter zake, trachten nieuwe commissarissen voor te dragen die het vertrouwen van alle betrokkenen genieten.

De Raad van Commissarissen betreurt de huidige situatie maar heeft moeten constateren dat de oprichters / grootaandeelhouders posities hebben ingenomen die de Raad van Commissarissen niet langer in staat stellen te doen wat zij in het belang oordeelt van de vennootschap, de daarmee verbonden onderneming, alle betrokkenen en in het bijzonder ook de (grote groep) minderheidsaandeelhouders en werknemers. Commissarissen zijn aldus tot het oordeel gekomen dat zij hun verantwoordelijkheid niet langer kunnen dragen.

Ook de huidige CEO, de heer Lucas Brentjens, en CFO, de heer Bert Groenewegen, hebben de conclusie moeten trekken dat het hen om dezelfde redenen niet meer mogelijk is hun verantwoordelijkheid te dragen. Zij zullen in het belang van de onderneming per 15 oktober a.s. terugtreden als bestuurders.

De heer Eduard Hagens is verzocht per 15 oktober a.s. de functie van CEO weer op zich te nemen. Zoals bekend is de heer Hagens sinds 1 november 2003 met sabbatical.

De Raad van Commissarissen is de heren Brentjens en Groenewegen zeer erkentelijk, voor de wijze waarop en de niet aflatende inzet waarmee zij hun functies gedurende vele jaren hebben vervuld. Op verzoek van de raad van commissarissen zullen zij de komende periode zorg blijven dragen voor een ongestoorde bedrijfsvoering en een soepele overdracht van hun functies.

Afzender van dit persbericht is de Raad van Commissarissen van Exact Holding N.V., namens deze: de voorzitter, drs. L.P.E.M. van den Boom.

Redactie XEA.nl,
Wanneer dit soort zaken naar buiten komen is het voor de beleggers in het fonds opletten geblazen. Als het kan een tijdelijke (?) uitstap en kijken wat de verschillen van inzicht(en) zijn. Bij meer duidelijkheid hierover er naar handelen.

Aanvullende informatie om 10.45 uur redactie XEA.nl

Grootaandeelhouders van Exact Holding N.V., die de meerderheid van de aandeelhouders van de onderneming vertegenwoordigen, zullen het bestuur en de Raad van Commissarissen van Exact verzoeken een Algemene Vergadering van Aandeelhouders bijeen te roepen. Belangrijkste agendapunt op deze vergadering zal het ontslag van de voltallige Raad van Commissarissen zijn. Doel van de groep aandeelhouders is de benoeming van een Raad van Commissarissen die het vertrouwen geniet van alle stakeholders. Tot de grootaandeelhouders die het verzoek ondersteunen behoren Eduard Hagens, Rinus Dekker en Arco van Nieuwland, de oprichters van Exact.

In aansluiting op het bericht dat eerder vandaag is gepubliceerd door bestuur en commissarissen van Exact Holding N.V. laat Eduard Hagens weten dat hij gaarne bereid is zijn taken als CEO van Exact, na een sabbatical van bijna een jaar, tijdelijk te hervatten. Hagens zegt hierover: "Bestuurlijk heeft de onderneming een moeilijke periode achter de rug. Bedrijfsmatig staat het bedrijf er echter prima voor en de toekomstperspectieven zijn uitstekend. Ik zie het als mijn taak de onderneming ook bestuurlijk weer op het juiste spoor te krijgen en het bestuur over de onderneming over te dragen aan een nieuwe generatie managers. Exact heeft daarvoor voldoende talent in huis. Ik wil op deze wijze graag mijn bijdrage leveren aan de toekomst van de onderneming, in het belang van alle daarbij betrokkenen", aldus Eduard Hagens.








Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL