Exact rapporteert resultaten over 2012

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 20/02/2013 08:14
- Klaar voor de toekomst na afronden organisatorische koerswijziging
Belangrijke financiële hoogtepunten
Stijging in totaal gerapporteerde omzet van 0,7% tot € 217,1 miljoen van € 215,6 miljoen; operationele omzet[1] daalde met 2,1%;
Cloud Solutions versnelt verder met 47,2% omzetstijging gedreven door de succesvolle introducties van de verticale proposities voor Productie, Handel en Uren & Facturen;
Gerapporteerde EBITDA daalde met € 8,1 miljoen; EBITDA werd negatief beïnvloed door een totaal van eenmalige kosten van € 8,6 miljoen (waarvan € 7,0 miljoen voor de herstructurering) voor het volledige jaar 2012; de cijfers voor 2011 bevatten een kostenpost van € 3,1 miljoen. EBITDA-marge op operationele basis aangepast voor eenmalige kosten was 23,4% (FY 2011: 24,4%);
De herstructurering levert naar verwachting € 8,0 miljoen aan jaarlijkse besparingen op; deze worden geherinvesteerd in R&D om versnelde groei te ondersteunen. De nettowinst bevat eenmalige belastingposten van € 2,8 miljoen, bestaande uit kosten voortkomend uit een nieuwe analyse van de latente belastingpositie in relatie tot de innovatiebox, voorzieningen voor onzekere belastingposities in diverse jurisdicties en belastingeffecten op de eenmalige kosten;
De winst per aandeel (WPA) kwam uit op € 0,82 (FY2011: € 0,65), een stijging van 25,9% ten opzichte van vorig jaar. Exact stelt een totaaldividend voor van € 1,00. Een interim-dividend van € 0,44 werd uitgekeerd in augustus 2012.

Andere hoogtepunten


Nieuwe Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen aangesteld om Exact te leiden in zijn volgende fase van ontwikkeling; aanstellingen van Managing Director Cloud Solutions, Hartmut Wagner, en Managing Director Business Solutions, Marinus ter Laak die worden voorgedragen ter benoeming als lid van de Raad van Bestuur tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 22 mei 2013;
Organisatorische wijziging afgerond, nieuwe business unit-structuur staat en is volledig operationeel;
Toegenomen investeringen in R&D gaan leiden tot innovatie-boost en een aansprekende nieuwe product roadmap voor alle drie de business units;
Meer dan 3.500 klanten en prospects, accountants en partners waren aanwezig op Exact Live in Ahoy en onderstreepten onze toewijding aan verhoogde klantfocus en customer intimacy;
Niet-kernactiviteit Orisoft werd gedesinvesteerd op 9 oktober 2012 voor € 1,2 miljoen via een management buy-out.

[1]Operationale verandering houdt rekening met de impact van wisselkoersen door de resultaten van het voorgaande jaar te vertalen naar de huidige wisselkoersen.

Erik van der Meijden, CEO Exact Holding: “Afgelopen jaar is een jaar van versnelde verandering geweest voor Exact. In juli hebben we onze nieuwe strategie aangekondigd: ‘Groei door focus, innovatie en eenvoud’. Dit was het startpunt voor een grote verandering, niet alleen in de manier waarop we zaken doen, maar ook organisatorisch. We hebben de herstructurering als onderdeel van de nieuwe organisatorische opzet voltooid en we zijn ervan overtuigd dat we met de nieuwe business unit-structuur in een sterke positie staan om het potentieel in onze markten te benutten.

We opereren in moeilijk blijvende marktomstandigheden. We hebben klanten in alle markten investeringsbeslissingen zien uitstellen, wat tot druk heeft geleid op onze omzet. We hebben eenmalige kosten moeten nemen, gedeeltelijk gerelateerd aan de herstructurering. Dit heeft geleid tot een daling van ons resultaat in vergelijking met vorig jaar. Tegelijkertijd zagen we aanhoudend sterke groei voor Exact Online, wat de snelle adoptie van cloudoplossingen onderstreept.

We hebben onze kostenstructuur aangepast, wat zal leiden tot significante besparingen die worden geherinvesteerd in onze toekomstige groei, zodat we de komende jaren voordeel hebben van deze transformatie.

Voor onze on-premises oplossingen gaan we focussen op nieuwe, grotere klanten en we versterken ons verkoopkanaal in de grootste Europese landen. Voor bestaande klanten focussen we op het verlagen van het verloop door middel van customer intimacy-programma’s.

We staan op het punt om onze cloudgebaseerde oplossingen internationaal uit te rollen, en we hebben een ambitieuze en sterke nieuwe product roadmap voor de komende jaren. Onze nieuwe structuur helpt ons om de veranderende dynamiek in de softwarewereld ten volle te benutten.”



Strategie

De softwaremarkt verandert snel. De adoptie van cloud-gebaseerde oplossingen groeit hard. Internet, social media en smartphones zijn niet meer weg te denken en zakelijke gebruikers zijn gewend geraakt aan software met een mate van gebruiksvriendelijkheid die voorheen alleen op de consumentenmarkt beschikbaar was.

Exact’s nieuwe organisatiestructuur stelt het bedrijf in staat om snel en efficiënt te reageren op deze veranderingen. We kunnen innovatiever en flexibeler zijn met onze bestaande on-premises business als sterke basis. De organisatie is ingericht rond drie business units: Business Solutions, Cloud Solutions en Specialized Solutions. Vanaf 2013 rapporteren we de resultaten in lijn met deze nieuwe structuur.

De nieuwe strategie en organisatiestructuur vragen om andere kennis en vaardigheden. Als gevolg daarvan is 150 FTE weggesneden uit het werknemersbestand van Exact. De jaarlijkse besparingen van € 8,0 miljoen worden geherinvesteerd in het bedrijf wat leidt tot een stijging van R&D-uitgaven tot 14% in 2013 en 15% in opvolgende jaren. Hiermee wordt een hoger innovatieniveau gefaciliteerd wat belangrijk is voor het behouden en uitbreiden van ons marktleiderschap. Om deze doelstelling te ondersteunen, worden dit jaar naar verwachting 140 professionals aangenomen, passend bij het nieuwe profiel van onze business.

De nieuwe strategie heeft ook gezorgd voor veranderingen in de Raad van Bestuur. In december 2012 is Marinus ter Laak bij Exact aangesteld als Managing Director Business Solutions. Hartmut Wagner, de nieuwe Managing Director Cloud Solutions, is aangesteld in januari 2013. Zij worden voorgedragen ter benoeming als lid van de Raad van Bestuur tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 22 mei 2013. Samen met CEO, Erik van der Meijden en CFO, Onno Krap vormen zij dan de nieuwe Raad van Bestuur.

Kansen zijn er voldoende in de markten waarin we opereren. Onze brede portfolio biedt een geweldig potentieel voor cross-selling waardoor we meer business kunnen halen uit onze klantenbase. De meeste van onze producten sluiten perfect aan bij de behoeften van grotere organisaties, waardoor we toegang hebben tot hogere marktsegmenten. Daarnaast zien we internationale mogelijkheden, met name met de snelle adoptie van cloud-gebaseerde oplossingen.

meer info op
http://www.exact.nl/over-exact/publicaties/persberichten/2219-exact-rapporteert-resultaten-over-2012



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL