Exact Holding N.V.: Interim Management Statement Q1 2010

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 28/04/2010 08:42
In het eerste kwartaal van 2010 heeft Exact Holding N.V (“Exact”) een stabilisering meegemaakt van de omzet in de regio’s Nederland en Americas, terwijl de marktomstandigheden in de regio’s EMEA en APAC uitdagend bleven, wat zich vertaalde in de omzet voor deze periode. Door de in 2009 doorgevoerde kostenbesparingen en de aanhoudende focus van het management op de winstgevendheid en cash flow, werd de omzetterugval geheel gecompenseerd door lagere kosten, wat resulteerde in een licht hogere EBITDA op groepsniveau.

De totale omzet in het eerste kwartaal bedroeg € 52,9 miljoen, wat een vermindering ten opzichte van Q1 2009 betekent van 7,1%. Organische licentieomzet in de regio’s Nederland en Americas in het eerste kwartaal was bijna vlak in vergelijking met Q1 2009, terwijl de licentieomzet in de regio’s EMEA en APAC niet eenzelfde trend liet zien. Maintenance omzet over alle regio’s vertoonde een lichte verbetering, ondanks minder nieuwe licentieverkopen, wat een hogere retentie betekende. Met minder nieuwe licentieverkopen in eerdere kwartalen, bleef de service omzet in alle regio’s relatief zwak.

De kostenmaatregelen die in 2009 zijn doorgevoerd, werkten door in het eerste kwartaal van 2010 en compenseerden de omzetdaling volledig. De EBITDA bedroeg € 11,2 miljoen, een stijging van 1,2% vergeleken met Q1 2009. De cashpositie steeg tot € 68,2 miljoen, een stijging van 3,7% vergeleken met Q1 2009.

Exact Online bleef groeien met ongeveer 40% in Nederland en België, in vergelijking met Q1 2009. Het totale aantal klanten van Exact Online in Nederland was meer dan 12.500 en in België 1.600.

Het management gelooft dat de effecten van de wereldwijde economische neergang hun dieptepunt hebben bereikt en dat het herstel van de economie geleidelijk zal plaatsvinden in de komende 18 tot 24 maanden. Voor de rest van 2010 zijn Exact’s ambities en plannen gericht op omzetontwikkeling en winstgevende groei, maar tot een verbetering van het huidige economische klimaat heeft geleid tot structurele omzet groei, blijft de belangrijkste focus winstgevendheid en cash flow.

Exact. And it all comes together.
Wij begonnen in 1984 ondernemers te ondersteunen met informatie technologie. Wij zijn gegroeid van een studentenbedrijf tot een wereldwijde leverancier van oplossingen en onze ondernemende wortels herinneren ons er voortdurend aan dat wij er zijn om waarde toe te voegen voor onze klanten. Met ongeveer 2.200 medewerkers in 40 landen, ondersteunen wij meer dan 100.000 lokale en internationale ondernemingen in meer dan 125 landen en bieden wij onze zakelijke software oplossingen aan in meer dan 40 talen. Wij zijn sinds juni 1999 genoteerd aan de NYSE Euronext Amsterdam en in 2009 bedroeg onze omzet € 232,5 miljoen.

Het ondersteunen van ondernemers is de kern van wat wij doen. Wij begrijpen hun manier van denken, hoe zij samenwerken binnen het bedrijfsleven en de structuur die zij nodig hebben om resultaten te bereiken. Met deze kennis bieden wij software oplossingen die iedere zakelijke activiteit ondersteunen en die real time inzicht geven in de gehele onderneming. Dit geeft onze klanten de vrijheid om met succes uitdagingen en kansen te grijpen, en daarmee waarde voor hun klanten en uiteindelijk henzelf te creëren.

Voor meer informatie over Exact ga naar www.exact.com



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL