DSM Engineering Plastics maakt acquisitie bekend

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 20/08/2008 13:57
DSM Engineering Plastics maakt bekend dat het overeenstemming heeft bereikt over de acquisitie van de polymerisatiefabrieken van Diolen Industrial Fibers BV. Tot deze polymerisatiefabrieken behoort ook de fabriek voor de productie van polyester polymeer in Emmen, die nu zal worden geïntegreerd met de eveneens in Emmen gesitueerde polyestercompounderingsfabriek van DSM. Als onderdeel van de acquisitie zal DSM 45 medewerkers van Diolen een dienstbetrekking aanbieden.

Fredric Petit, Business Manager Arnitel® & Arnite® van DSM Engineering Plastics, zegt in een toelichting dat deze acquisitie voor DSM een achterwaartse integratie inhoudt; DSM gaat zelf polyester polymeren produceren voor de engineering plastics productlijnen Arnitel® TPC, Arnite® PBT en Arnite® PET. De heer Petit voegt daaraan toe: "Deze acquisitie stelt ons in staat ons aanbod van hoogwaardige producten en diensten te continueren en onze positie als duurzame partner in de performance materials-industrie te behouden. Onze klanten hechten groot belang aan zowel de constante kwaliteit als de betrouwbaarheid van onze leveringen. Het is verheugend dat wij met deze stap een sterkere uitgangspositie hebben gekregen om aan hun eisen te voldoen. Intussen blijven wij investeren in de ontwikkeling van innovaties, nieuwe producten en nieuwe technologieën voor onze klanten."

DSM Engineering Plastics
DSM Engineering Plastics maakt als businessgroep deel uit van het cluster Performance Materials van DSM. De businessgroep behaalde in 2007 een omzet van EUR 839 miljoen en heeft wereldwijd circa 1.550 medewerkers in dienst. DSM Engineering Plastics is een van 's werelds meest vooraanstaande producenten van technische thermoplasten en beschikt over een brede portfolio van hoogwaardige producten, waaronder Stanyl® hoogwaardig polyamide en de Akulon® 6 en 66 polyamiden, Arnitel® TPE-E, Arnite® PBT en PET polyesters, Xantar® polycarbonaat en Yparex® extrudeerbare lijmharsen. Deze materialen worden gebruikt in technische onderdelen voor elektrische en elektronische apparatuur en auto's, in barrièrefolie voor verpakkingsdoeleinden en in vele mechanische toepassingen en extrusietoepassingen. Met Stanyl® is de businessgroep wereldmarktleider op het gebied van hittebestendige polyamiden.

DSM - de Life Sciences en Materials Sciences-onderneming
Koninklijke DSM N.V. creëert innovatieve producten en diensten op het gebied van Life Sciences en Materials Sciences die bijdragen aan de kwaliteit van het leven. DSM's producten en diensten worden wereldwijd gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen die het leven gezonder, duurzamer en aangenamer maken. Voorbeelden van eindmarkten zijn voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, producten voor persoonlijke verzorging, geneesmiddelen, auto's, coatings en verf, elektrotechnische en elektronica-producten, producten voor persoonlijke bescherming en producten voor de bouw. DSM heeft een jaaromzet van bijna EUR 8,8 miljard en biedt werk aan zo'n 23.000 mensen wereldwijd. Het hoofdkantoor van DSM is gevestigd in Nederland en de onderneming heeft vestigingen op vijf continenten. DSM is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie is te vinden op: www.dsm.com.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL